UFORSTÅENDE: Lise Klaveness (t.v.) kan ikke forstå hvordan gamleklubben Stabæk ikke ønsket å forlenge kontrakten med Leni Larsen Kaurin etter fjorårssesongen, og kaller avgjørelsen «kontroversiell og overraskende». Foto: Kristian Helgesen/VG/Terje Bendiksby/NTB scanpix
UFORSTÅENDE: Lise Klaveness (t.v.) kan ikke forstå hvordan gamleklubben Stabæk ikke ønsket å forlenge kontrakten med Leni Larsen Kaurin etter fjorårssesongen, og kaller avgjørelsen «kontroversiell og overraskende». Foto: Kristian Helgesen/VG/Terje Bendiksby/NTB scanpix

Klaveness: - Kontroversielt ikke å forlenge med Kaurin

NRKs fotballekspert mener trakasseringssaken må ha påvirket Stabæk-ledelsen

FOTBALL

Landets fremste ekspert på kvinnefotball Lise Klaveness (32) forstår ikke hvorfor Stabæk ikke forlenget kontrakten med Leni Larsen Kaurin (32).

Publisert: Oppdatert: 19.01.14 10:34

NRKs fotballekspert kaller avgjørelsen «kontroversiell og overraskende» at 32-åringen ikke fikk fortsette hos dobbeltmesteren etter fjorårssesongen.

Etter at det ble bestemt at Stabæk ikke tilbyr Kaurin ny kontrakt, har hun i et intervju med Budstikka gått ut og hevdet at trener Øyvind Eide ga henne et sextilbud i gavekort.

Overfor VG fredag innrømmet Eide at han og spilleren hadde hatt en flørtende tone, og han vedgikk at han hadde opptrådt upassende overfor Kaurin, som på sin side mener Stabæk-trenerens fremstilling av saken er feil.

Bryter med suksesskriterier

Stabæk har avvist at denne hendelsen har sammenheng med at landslagsspilleren må på klubbjakt.

- Det at hun ikke fikk ny kontrakt, er utelukkende et sportslig valg. Sportslig utvalg kom med innstillingen, og jeg støttet den fordi det var fire andre landslagsspillere som var yngre, tilgjengelige og kunne spille i hennes posisjon. Attraktive spillere som var tilgjengelige der og da, og hadde vi ikke sikret oss disse talentene senhøsten 2013, ville disse ha gått til andre klubber. Dessuten har jeg sett på statistikken hennes. Kaurin kunne spilt 40 kamper etter at hun kom til klubben, i 36 av dem startet hun eller kom inn, begrunnet Øyvind Eide overfor VG.

Lise Klaveness mener imidlertid at Norges beste klubb på kvinnesiden blant annet bryter med tidligere suksesskriterier ved å droppe 32-åringen.

- Hun spilte EM-finale for noen måneder siden, og er sånn sett en av landets beste fotballspillere. Også begrunnelsen om at klubben ønsket å forynge stallen er underlig. Kaurin er nesten aldri skadet, og dessuten har en av Stabæks styrker nettopp vært at de har maktet å holde på de mest rutinerte spillerne, sier Klaveness til VG.

Kontroversielt

- Sier du dette som en venninne av spilleren?

- Ettersom jeg spilte flere år i klubben, anser jeg de fleste i Stabæk som gode venner, også i ledelsen. Jeg har aldri opplevd at spillere i landslagsklasse ikke får forlenget kontrakt uten at noe utenomsportslig har påvirket avgjørelsen, svarer den tidligere landslagsspissen - som i lørdagens VG kalte det «uforenelig» for en trener å innlede, eller forsøke å innlede, et romantisk forhold til en av spillerne.

- Mener du Kaurin ikke fikk fortsette på grunn av hendelsen?

- Avgjørelsen er så kontroversiell sportslig sett, at det for meg virker sannsynlig at hendelsen, enten direkte eller indirekte, har hatt en avgjørende påvirkning på klubbens avgjørelse, sier Lise Klaveness.

- Det er påfallende at en slik sportslig vurdering skjer samtidig som det kommer frem at treneren har blitt avvist av henne.

Spillerstøtte

Spillergruppen i Stabæk sendte ut fredag kveld en pressemelding der de støttet trener Øyvind Eide.

Det fikk tidligere Røa-kaptein Siri Nordby til å reagere.

- Hvis det er noe som helst hold i en brøkdel av det som sies, og laget vender ryggen til en medspiller på den måte, må jeg si jeg er utrolig glad for at jeg har spilt for en annen klubb hele livet, sa Nordby.

Her kan du lese mer om