Tetteys Norwich spiller om 1,4 milliarder

Her er oddstipsene foran den store opprykksduellen på Wembley

FOTBALL

Opprykksfinalen til Premier League beskrives som verdens mest verdifulle fotballkamp. For Norwich og Middlesbrough skal drøye 1,4 milliarder kroner nå ligge i potten.

Publisert:

Duellen om den siste ledige plassen i Premier League ble tidligere omtalt som «milliardkampen», men ifølge engelske medier er det nå drøye 1,4 milliarder norske kroner som står på spill.

Taperen? De får billettinntektene fra Wembley og en ny sesong i den knalltøffe Championship-serien.

– Det er én kamp som avgjør alt. En spesiell kamp for alle involverte. Det er aldri morsomt å tape en fotballkamp, men her tar vinneren alt og går til Premier League, sier Norwich-manager Alex Neil til lokalavisen Eastern Daily Press.

Her kan du lese våre øvrige vurderinger av dagens oddsobjekter

Tettey-selvmål

Norwich, og spesielt Alexander Tettey, har dårlige minner fra de to kampene mot Middlesbrough i Championship denne sesongen. Oppgjøret i Nord-England endte hele 4-0 til Middlesbrough før de røde også sikret tre poeng i returmøtet på Carrow Road med Tettey som «matchvinner» i feil mål.

– Det er gode på det de er gode på. De er godt organiserte og bra på kontringer. Vi har sett kampen hvor vi tapte 0-4 på video en rekke ganger og må lære av det som skjedde der. Samtidig må vi ikke analysere dem for mye. Jeg har sett «Boro» nok, sier Neil.

Den 33 år gamle skotten tok over et Norwich-lag på sjuendeplass tidligere denne sesongen og ledet dem til tredjeplass bak Premier League-klare Bournemouth og Watford.

– Spillerne har jobbet så hardt for å komme dit vi er nå. Da er det viktig at de ikke snubler i det siste hinderet. Vi må gi alt vi har, og det er jeg helt sikker på vi kommer til å gjøre, sier Neil.

Ifølge den tidligere Hamilton-manageren kommer så mange som 60.000 Norwich-fans til å ta turen til London for å støtte «kanarifuglene» 2. pinsedag.

– Det er 30 år siden vi var på Wembley sist. Dette blir helt fantastisk. Det blir en opplevelse for meg selv, spillerne og alle som er involverte i Norwich.

Kommer Mourinho?

Middlesbrough-sjef Aitor Karanka har en fortid som både spiller og assistent i Real Madrid. Sjefen hans på Santiago Bernabeu het José Mourinho.

Spanjolen har fått oppmerksomhet den siste tiden for å være en god kamerat av Chelsea-sjefen, og Mourinho tok turen for å se «Boro» i den første play off-semifinalen mot Brentford i London.

– Jeg mener ikke Norwich er favoritter. Det skilte kun ett poeng mellom de to lagene etter en lang sesong. Hva som har skjedd i tidligere møter mellom oss betyr ingenting nå. Det handler om å ha rett fokus i én kamp. Kanskje et magisk øyeblikk eller en personlig feil vil avgjøre, sier Karanka.

Bamford sliter med skade

Middlesbrough har et lite psykisk overtak med triumfer i begge innbyrdes møter i den ordinære sesongen. Norwich har faktisk bare vunnet én av 12 siste interne dueller. Men et mulig fravær av M’boro-toppscorer - Patrick Bamford (a) - svekker det rødkledde lagets sjanser noe.

Norwich imponerte kraftig i vårsesongen under Alex Neils styre. Laget vant hele 15 av 22 siste ligamatchene. Og endte på den gjeve tredjeplassen. For historisk har tredjeplass-laget lyktes flest ganger i slike opprykksfinaler – ni ganger siden 1989.

Slike playoff-finaler lever gjerne sitt eget liv, og vi lander på et uavgjortspill til 3,10 i odds. Spillestopp er kl. 15.55 og TV2 Sport Premium sender matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om