KONTROVERSIELL: Marcelo Bielsa, her på sidelinjen under det som ble hans siste kamp som Marseille-trener, er kjent for sin ekstremt offensive fotball og sin uortodokse væremåte utenfor banen. Foto:Philippe Laurenson,REUTERS

Kult-trener sa opp rett etter sjokktap i første serierunde

Marseille-trener Marcelo Bielsa (60) sitt kallenavn er «den gale». Det levde han så til de grader opp til lørdag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det finnes ingen unnskyldning for dette tapet, sier Bielsa etter at Marseille hadde gått på et pinlig 1-0-tap på hjemmebane mot Caen i første serierunde av Ligue 1-sesongen.

Så kom kveldens virkelige bombe.

– Jeg har nettopp kunngjort min oppsigelse til klubbpresidenten. Jeg skal fortelle det til spillerne nå, sier Bielsa foran et sjokkert pressekorps.

– Jobben min er ferdig her. Jeg skal hjem til landet mitt. Jeg ga alt jeg kunne for dette laget, sier han.

Forvandlet klubben

Den argentinske treneren er umåtelig populær i Marseille, hvor hans underholdende angrepsfotball har vunnet fansens hjerter på rekordtid. Han kom til klubben for et år siden, og siden har han endret klubben fra topp til tå. Nå er altså eventyret over.

Ingenting tydet på at det skulle skje. Marseille har i løpet av sommeren kjøpt en rekke spillere etter ønske fra Bielsa, og alle forventet at han skulle signere en ny toårskontrakt hvert øyeblikk.

På torsdag, under pressekonferansen før kampen mot Caen, virket Bielsa fornøyd.

Torsdag: – Jeg blir her

– Jeg er fornøyd med troppen. Alle avgjørelser om kjøp av spillere har blitt tatt av meg sammen med klubbpresidenten. Ingen valg ble tvunget igjennom av verken meg eller ham. Spillerne ble hentet inn etter gjensidig enighet, sa han og «bekreftet»:

– Jeg blir her denne sesongen.

Nå står den franske storklubben plutselig uten trener etter én serierunde. Og i sommer har de mistet sine beste spillere i André-Pierre Gignac, André Ayew, Giannelli Imbula og Dimitri Payet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder