SLET: Martin Ødegaard – her fra en kamp tidligere i sesongen – klarte ikke å sette sitt preg på kampen mot Real Valladolid. Foto: Joan Monfort / AP

Ødegaards Real Sociedad slet mot hjemmesterke Valladolid

(Real Valladolid – Real Sociedad 0–0) Martin Ødegaard (20) viste frem venstrefoten ved et par anledninger, men det endte målløst etter flere brente kjempesjanser.

Real Sociedad og Ødegaard slet mot et dyptliggende Valladolid-lag, og nordmannen klarte aldri å sette sitt preg på en lite minneverdig fotballkamp. Vertene har kun tapt en hjemmekamp hittil i sesongen, mot Sevilla (0–1), og sluppet inn tre baklengsmål på syv hjemmekamper.

Den statistikken klarte ikke Ødegaard & Co å ødelegge.

Nærmest seiersmålet for Real Sociedad kom Willian José, da han ble servert på seks meter. Han skulle bare curle ballen tilbake i venstre hjørne av målet – som stod halvåpent – men brukte litt mer kraft enn nødvendig og smalt den et par meter over mål.

På tampen kom også Alexander Isak og Mikel Oyarzabal seg til et par farligheter – uten at det resulterte i tre poeng til baskerne.

Valladolid klarte ikke å etablere det helt samme trykket. Deres store sjanse til å ta sin tredje hjemmeseier for sesongen kom i det 72. spilleminuttet da Sergi Guardiola kom seg alene med Alex Remiro. Keeperen gikk tidlig til venstre, men klarte å redde forsøket med føttene.

les også

Zidane roser Ødegaard etter Madrid-returen: – Han spilte veldig bra

Redningen sørger for at Real Sociedad holder seg på en 4. plass i ligaen, tre poeng bak Sevilla med én kamp færre spilt. Getafe står med like mange poeng og samme målforskjell, men færre mål scoret.

Neste helg venter langt tøffere oppgaver for Ødegaard, som tar imot ligaleder Barcelona på hjemmebane.

les også

Ødegaard briljerte med perlemål og målgivende

Tam 1. omgang

Real Sociedad var det førende laget i 1. omgang, men slet med å bryte seg gjennom forsvarsmuren til disiplinerte Valladolid. Omgangens tre største sjanser
– ett til hjemmelaget og to til gjestene – kom etter dødballsituasjoner.

Nærmest en ledelse kom Pablo Hervias med en frisparksuser fra 35 meter. Martin Ødegaards venstrefot var involvert i begge mulighetene til Real Sociedad. Robin Le Normands heading etter hjørnespark fikk aldri den retningen den trengte tidlig i omgangen, og heller ikke Nacho Monreal klarte å stupe inn et knallhardt frisparkinnlegg etter 34 minutter spilt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder