Høiland feiret med flagg – LSK-supportere stormet banen

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Viking 0-2) Tommy Høiland (30) skaffet seg neppe flere venner i Lillestrøm etter at han først «fikset» LSK-utvisning, før han sa at det røde kortet var «deilig». Og det var bare starten.

Etter kampen fortsatte Viking-spissen virkelig å fyre på alle pluggene til LSK-fansen, da han løp mot midtsirkelen med et Viking-flagg.

– Høiland er en spiller uten sjel. Det er ikke noe overraskende, sier Kanari-fansen supporterleder Tony Johansen til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Storseier til Rosenborg på Eggens festaften

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

På kritikken fra Kanarifansens leder, svarer Høiland i en SMS at «Han ska få lov til å mene det han vil, fotball er følelser» etterfulgt av et smilefjes.

Smarason grep inn

Høiland forklarer flagg-stuntet på denne måten overfor VG på Åråsen:

– Jeg får et flagg fra en Viking-supporter, og han sier at jeg skal plante det på midtbanen, så jeg løper mot midten for å kødde med ham. Jeg tar en fin bue, for jeg vil ha det med hjem til Stavanger, sier Høiland selv.

Hør hva mer fra den mye diskuterte spissen her:

Flere LSK-supportere kom seg på banen, og én var på vei for å «ta» Viking-spissen. Spillere og vakter gikk imellom, før situasjonen etter hvert roet seg. Til slutt gikk Lillestrøms Arnór Smarason av banen med flagget i hånda, etter å ha revet det ut av Høilands grep.

– Forbannet eller ikke forbannet. Det var rett å bare gå stille og rolig bort til ham for å ta flagget, sier Smarason til VG.

Situasjonen minner om den Lillestrøm selv skapte på Intility etter 3–0-seieren over Vålerenga 25. mai. Da var det Aleksander Melgalvis som fikk Vålerenga-supportere til å storme banen, etter at han forsøkte å plante et Lillestrøm-flagg på banen.

– Når de gjør det selv, er det rart at de tenner sånn på pluggene etterpå. Hvis de gir, så må de ta etterpå, mener Høiland, som var på lån fra Molde til Lillestrøm i 2014.

– Hvis Tommy var på vei med et flagg her, så er det akkurat like dumt (som Melgalvis). Det er ting som er totalt unødvendig, sier Viking-trener Bjarne Berntsen, som ellers likte «at det koge litt».

les også

Melgalvis plantet LSK-flagg på Intility: – Ikke det smarteste han har gjort

Viking-dobbel

En briljant scoring fra Kristian Thorstvedt (20) og et klassisk midtstopper-mål fra Viljar Vevatne sørget for 2–0-seier til Viking i et oppgjør som ble preget av en utskjelt utvisning.

I tillegg forsvant Thomas Lehne Olsen ut på båre med det som kan være en alvorlig skade. Lillestrøm-lege Bjørn Schultzen sier til VG at de har tatt røntgenbilder, at det ikke er snakk om brudd og at han skal til MR-undersøkelse til uken.

Lillestrøms Sheriff Sinyan fomlet bort ballen som bakerste mann, havnet i nærkamp med Viking-spiss Tommy Høiland og ble sendt i dusjen av dommer Dag Vidar Hafsås allerede etter et kvarter - for dette:

– Jeg opplever at Høiland blir tatt og har fri bane mot mål, vurderer Hafsås overfor VG.

Sinyan mener Kolstad-dommeren bommet.

– Det er kamp om ballen og han legger seg mot meg. Jeg prøver å løpe rundt, og han faller, forklarer LSK-spilleren.

HJEM MED ET SMIL: Tommy Høiland tar med seg et smil og tre poeng fra Åråsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Jeg ser i ettertid at det er en Lillestrøm-spiller (Salquist) til høyre som er nærmer mål enn meg, så om det er rødt eller gult får være til dommeren å bedømme, mener Høiland, som omtalte det røde kortet som «deilig» til Eurosport i pausen.

– Men var det frispark? Det ser ut som du lener deg mot ham?

– Jeg blir jo revet mot ham. Jeg prøver å komme meg løs, men han gir ikke slipp.

Mens Lillestrøm-spillerne flokket seg rundt dommer Hafsås, var LSK-fansen i krigshumør resten av oppgjøret.

les også

Aalesund fortsatte storformen etter perlemål

Viking dominerte etter utvisningen, og uttellingen kom på vakrest mulig vis like før pause. Kristian Thorstvedt brukte én berøring på hjørnesparket fra Ylldren Ibrahimaj, og satte kula i krysstanga og videre i mål.

I annen omgang gjorde Viking det på corner igjen: Denne gangen var det Viljar Vevatne som fant ledig rom i feltet og stanget inn 2–0.

– Vi står på, er gode i forsvar, holder nullen og er utrolig effektive på våre egne cornere mot et sterkt dødballag, oppsummerer Viking-trener Berntsen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder