DYSTERT: Alexander Søderlund & co har grunn til å henge med hodet når poengfast blir målt opp mot pengebruk. Her henger Rosenborg-spissen med hodet etter hjemmetapet mot Rosenborg 16. mai. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

På denne Eliteserien-tabellen er Rosenborg på bunn

Hvis Eliteserien hadde blitt avgjort på poeng vunnet per million klubbene bruker, hadde Rosenborg kommet dårligst ut. På topp rager byrival Ranheim.

Det kommer fram i Deloitte og Norsk Toppfotballs rapport Eliteseriebarometeret, der de ser på økonomien til de norske eliteserieklubbene.

Rosenborg brukte, ifølge rapporten, totalt 283 millioner kroner på å få sine 64 poeng i fjor, noe som gir 0,23 poeng per million brukt. Resten av tabellen ser slik ut:

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Rosenborg tar det med ro

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye tar imidlertid ikke sisteplassen særlig tungt.

– Vi vant jo serien og cupen, så det er vanskelig for oss å gjøre det stort bedre enn det, sier han til VG når han presenteres for tabellen.

Bjørnebye kommenterer også at RBK ikke har noe annet valg enn å satse økonomisk for å kunne oppfylle ambisjonen om spill i Europa.

FORNØYD: Så lenge Rosenborg vinner serien, er ikke Stig Inge Bjørnebye for opptatt av at klubben er på bunn av «poeng per million»-tabellen. Her fra hjemmekamp på Lerkendal i april 2018. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

les også

Kilder til VG: RBK har lagt inn bud på Haugesund-spiss Wadji

– Ingen lagsfest i kveld

Laget som kommer ut på topp av «poeng per million»-tabellen, er Rosenborgs lillebror Ranheim. Laget endte 2018 på syvende plass med 42 poeng, men brukte bare 26 millioner på veien dit. Det utgjør mindre enn en tiendel av byrivalens budsjett.

Frank Lidahl, daglig leder i Ranheim, sliter ikke med å plassere sitt lag når VG ber ham gjette hvilket lag som topper denne tabellen. Likevel får det ham ikke til å hoppe i taket.

– Vi får jo dessverre ikke noen pokal for å toppe den tabellen der. Så det blir nok ingen lagsfest i kveld, sier Lidahl til VG.

les også

Ranheim-treneren med Rosenborg-stikk etter ny seier

Kan bli vanskelig å gjenta

Samtidig mener Ranheims daglige leder at det finnes noe å glede seg over i tallene.

– Det er jo en bekreftelse på at vi bruker pengene vi har godt, at vi bruker dem på en måte som gir resultater.

I 2019 vil klubben sannsynligvis måtte slite mer for å gjøre det like skarpt på denne tabellen. Flere av klubbens profiler forlot klubben i løpet av 2018, noe som både gjør det mer utfordrende å gjenta fjorårets suksess og sannsynligvis bidro til noen kroner inn i klubbkassa. Blant disse var Christian Eggen Rismark, her avbildet med ryggen til sammen med daglig leder Lidahl på Ranheims hjemmebane i 2017:

Foto: Therese Alice Sanne

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder