CHAMPION: Ada Hegerberg jubler for scoring mot Fortuna Hjørring i oktober. Foto: RITZAU SCANPIX / X02352

Ingen norske møter i kvartfinalen: Hegerberg mot Bayern München i Champions League

Det blir ingen norske møter i kvartfinalen av kvinnenes Champions League. Ada Hegerberg og Lyon er favoritter mot Bayern München.

Kvartfinaletrekningen i sveitsiske Nyon ble slik:

Atlético Madrid – Barcelona (Caroline Graham Hansen)

Lyon (Ada Hegerberg) – Bayern München

Glasgow City – Wolfsburg (Ingrid Syrstad Engen og Kristine Minde)

Arsenal – PSG (Karina Sævik)

les også

Nå er hun alene på toppen: Ada Hegerberg er tidenes mestscorende CL-spiller

Kvartfinalene spilles 24. og 25. mars, med returmøte 1. og 2. april. Kvartfinale 1 og 3 møtes i den første semifinalen mens 2 og 4 spiller den andre.

Caroline Graham Hansens nye klubb, Barcelona, har vært i fem kvartfinaler på rad og tapte 4–1 mot Lyon i finalen i mai i år, hvor Ada Hegerberg scoret tre av målene. «Caro» unngår Hegeberg og Lyon både i kvart og semifinalen. Nå blir det i stedet en tøff spansk batalje mot Atlético Madrid i kvartfinalen. Barcelona ligger bare ett poeng foran rivalen i Primera Division.

– Man vil jo møte de beste til slutt. Så enkelt er det. Det er stort det de har fått til de siste årene og det står respekt av det, sier Graham Hansen om det franske mesterlaget. Hun møter Nord-Irland med Norge i Stavanger fredag kveld.

Lyon kan derimot komme til å møte Karina Sæviks Paris Saint-Germain i en helfransk semifinale.

les også

Skade stopper keeperveteranen – er bekymret for Stabæk

– Lyon er det tøffeste laget å møte, men skal man til en finale må man slå alle, sier Sævik som møter Arsenal i sin kvartfinale.

Det finnes en mulighet for at Ingrid Syrstad Engens Wolfsburg kan møte Graham Hansens Barcelona i semifinalen. Wolfsburg fikk den antatt enkleste motstanden i kvartfinalen: skotske Glasgow City.

– Det er Lyon man ikke vil ha, sier Ingrid Syrstad Engen. Det er til å forstå. Hennes tyske klubb, Wolfsburg, har tapt for Lyon de fire siste sesongene, i finalene i 2016 og 2018 samt i kvartfinalene i 2017 og forrige sesong.

– Champions League blir jo større og større for hvert år. Det er mye prestisje og mye stolthet i å gå langt. Det hadde vært gøy å få det til i år, sier Caroline Graham Hansen.

Champions League-finalen går i Wien 24. mai.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder