Ny Glimt-seier – er to foran sølvskjema fra i fjor

BODØ (VG) (Bodø/Glimt-Sarpsborg 08 2–1) Etter fire seirer av fire mulige er Bodø/Glimt to poeng foran fjorårets «sølvskjema».

 • Jostein Magnussen

Sist Glimt hadde fire seirer på rad var i juli/august i fjor. Nå er de der igjen. Det gir tabelltopp med bedre målforskjell enn Molde.

Og det med to flere poeng enn i sølvsesongen. En bedre sesongstart har Glimt aldri hatt.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Det er fint å være med å skrive historie med dette laget, sier trener Kjetil Knutsen. Bergenseren ble hyllet av hjemmefansen før kamp med beskjeden «Kjetil er nordlending».

Måtte ha hjelp

– Det er veldig hyggelig, det trodde jeg ikke jeg skulle få høre. Jeg setter utrolig pris på det og så får vi se om de sier det samme når sesongen er ferdig, sier Knutsen til VG.

I kveld måtte Bodø/Glimt ha hjelp for å komme seg gjennom forsvarsverket til Sarpsborg 08. Sarpingene kom til Bodø og parkerte «forsvarsbussen» 20 meter fra eget mål. Med en kompakt 5–4–1-formasjon forsøkte bunnlaget å holde Glimt-spillerne unna i corona-avstand. Det klarte de egentlig ganske godt helt til Sarpsborg-keeper David Nilsson rotet det til for seg selv etter en halvtimes spill.

Da mistet keeperen et enkelt innlegg som Kasper Junker kunne servere Jens Petter Hauge. Han sendte Glimt i føringen. I varmen på Aspmyra slet Glimt med både presisjon og fart i 1. omgang. Likevel hadde nordlendingene full kontroll på et baktungt Sarpsborg.

JUBEL & FORTVILELSE: Jens Petter Hauge (t.h.) og Kasper Junker jubler etter 1-0-målet. I bakgrunnen fortviler en Sarpsborg-spiller. Foto: Jostein Magnussen

– Vi gjør det som skal til og er glad for at vi er et offensivt fotballag som vil angripe – og vi vinner. Sarpsborg har fått en dårlig start og de har vært uheldig også. Det er utrolig hvilke mekanismer som slår inn når du ikke bikker en kamp i din favør, fastslår Glimt-treneren, som ikke ville kritisere Sarpsborgs taktikk-valg.

Sarpsborg-trener Mikael Stahre valgte å bytte ut Sulayman Bojang i pausen. Venstrebacken levde farlig etter å ha fått et tidlig gult kort etter å ha blitt rundet noen ganger av Jens Petter Hauge.

VG Live Vi fulgte kampen i vårt livestudio

Ole Jørgen Halvorsen fikk sjansen i 2. omgang, og veteranen satte inn utligningen etter at en corner ikke ble avklart. Skuddet – hvis man kan kalle det dét – gikk via en spiller og i mål.

Men Glimt svarte kjapt. Fredrik Bjørkan spilte fri Ulrik Saltnes som var på løp innenfor 16-meteren. Han økte til 2–1 fra rundt 10 meters hold. Da var det spilt 58 minutter.

Sarpsborg-keeper David Nilsson gjorde opp for tabben i 1. omgang da han stoppet Philip Zinckernagel som var på vei alene mot mål. Da hadde Sarpsborg forlatt forsvarsverket og flyttet seg fremover på banen.

Sarpingene, som klarte 1–1 i begge kampene mot Glimt i fjor, var også nær en utligning i 73. minutt da Jørgen Horn traff tverrligger med en heading etter corner.

PS. Alle kamper i Eliteserien ser du på Dplay (redaksjonelt samarbeid).

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt77003072321
2Molde76101971219
3Brann74121211113
4Vålerenga73311010012
5Rosenborg7322116511
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Bodø/Glimt
 3. Sarpsborg 08

Flere artikler

 1. Berg mener respekten for Glimt er blitt stor

 2. Bodø/Glimt best på 64 år: Tangerte seiersrekord og ydmyket AaFK

 3. Brann ydmyket av rekordjagende Bodø/Glimt: – Det kunne blitt mer

 4. Fire år med stein på stein: Slik ble Bodø/Glimt et ekte «superlag»

 5. Mer trøbbel for Horneland etter dramatisk Rosenborg-tap

Fra andre aviser

 1. Se den vanvittige keepertabben som hjalp serielederen

  Aftenposten
 2. Branns matchvinner: – Jeg håper å score mer enn ti mål

  Aftenposten
 3. Se den vanvittige keepertabben som hjalp serielederen

  Fædrelandsvennen
 4. Sarpsborgs nedtur fortsatte i straffebonanza: – Det vil seg ikke

  Aftenposten
 5. Sarpsborgs nedtur fortsatte i straffebonanza: – Det vil seg ikke

  Bergens Tidende
 6. Start gikk på nok et bortetap. Står fortsatt uten seier i Eliteserien.

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder