Gladmelding om Haaland før Liverpool-kampen: – Han er klar

LIVERPOOL (VG) Red Bull Salzburg-trener Jesse Marsch (45) bekrefter at Erling Braut Haaland (19) er frisk igjen etter å ha slitt med lungetrøbbel.

– Erling er frisk. Han er klar, sier den amerikanske treneren til VG.

Haaland, som ble hyllet av Liverpool-manager Jürgen Klopp tidligere på dagen, har mistet de siste kampene på grunn av lungeproblemer, men reiste tirsdag fra Østerrike til England sammen med resten av Salzburg-troppen.

Senere på ettermiddagen entret han gresset på Anfield med en selvsikker mine. Nordmannen hostet litt, men virket ellers å være i fin form der han lekte med ballen og spøkte med lagkameratene.

les også

Klopp hyller Haaland: – Fremtiden til norsk fotball er sikret

Nå tyder alt på at han får spilletid på Anfield onsdag kveld, men ettersom han ikke har vært i aksjon siden han scoret hat trick mot Genk i forrige Champions League-kamp, er det ikke sikkert at Salzburg velger å starte med nordmannen mot Liverpool.

– Han er en stor del av laget vårt. Han har scoret mange mål for ham i år. Han er en stor trussel. Den eneste avgjørelsen vi må ta, er om han er klar til å starte eller om vi skal sette ham inn fra benken, men han er «ready to go», sier Marsch.

les også

Solskjærs oppførsel overrasker: – Ulikt ham

Amerikaneren er full av beundring for sin norske spiss og spår Haaland en lysende fremtid:

– Han har vært farlig rundt mål i hver eneste kamp han har spilt. Han er en viktig spiller for oss og fortsatt så ung. Så lenge han holder mentaliteten sin sterk og fokuserer på de rette tingene, noe jeg tror er lettere når han har en far som har spilt fotball, så tror jeg at «the sky is the limit» for ham.

Klopp var også full av lovord om Haaland på pressekonferansen tidligere på dagen:

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder