NEDTUR: Eliteserie-klubbene kommer til å gå på store tap som følge av utsettelsene grunnet coronaviruset. Her representert ved Lars Jørgen Salvesen og Strømsgodset. Foto: Berit Roald

NTF-leder om permitteringer: – Noen sitter med hånda på knappen

Norsk Toppfotball (NTF) kom i et møte med Eliteseriens daglige ledere fram til en enighet om å forby trening frem til 31. mars. I tillegg varsler de at mange klubber er i fare for måtte permittere.

  • Jens Friberg
  • Sjur Tveito

– Situasjonen er akkurat så kritisk som vi har kommunisert de siste dagene. Store inntekter forsvinner, det er nå man selger sponsorpakker og andre ting, og dette er en problemstilling både klubbene og spillerne må forholde seg til. Noen sitter med hånda på knappen og er klare til å permittere, men det er vanskelig å si hvor mange, sier styreleder i NTF, Cato Haug.

Norsk Toppfotball (NTF) var mandag i møte med daglig ledere i Eliteserien og OBOS-ligaen. Mulige permitteringer sto blant annet på dagsorden, ettersom flere klubber har kommet i økonomisk uføre som følge av de corona-relaterte avlysningene.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Mandag kom også meldingen om at at Toppserie-klubben Arna Bjørnar har sendt ut permitteringsvarsel til samtlige ansatte i klubben. Det samme kan skje i Eliteserien, mener Haug. Klubbene ble derfor enige om at permitteringer for spillere og trenere diskuteres med spillerforeningen (NISO) og trenerforeningen før det iverksettes, heter det i en pressemelding sendt mandag formiddag.

Alle partiene på Stortinget kom mandag til enighet om en krisepakke for Norge generelt, som gjør at permitterte arbeidstakere er sikret lønn i 20 dager, hvorav de to første dekkes av arbeidsgiveren.

les også

Trippel Godset-smell – varsler krisemøter over helgen

I pressemeldingen heter det videre at Eliteserien og OBOS-ligaen er utsatt til første helg i mai, og at det forutsettes fortsatt at begge seriene gjennomføres som normalt. Klubbene er enige om at forbudet knyttet til organisert trening settes til 31. mars.

– Jeg er imponert over hvor samlet toppfotballen, og Norge generelt, er om dette. Sogndal er det siste laget vi får hjem fra treningsleir i utlandet, og nå er alle hjemme. I solidaritet med lagene som går i karantene 14 dager, mente vi det var rettferdig å sikre konkurransevilkår, sier Cato Haug om hvorfor karantene varer til akkurat 31. mars.

Norges Idrettsforbund sentralt jobber for tiden med å få oversikt over alle de økonomiske konsekvensene av coronaviruset. Bare Norges Fotballforbund (NFF) alene har varslet at de kommer til å tape 50 millioner i mars alene, mens Norges Idrettsforbund ber om 500 mill.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Mer om

  1. Eliteserien

Flere artikler

  1. NISO advarer eliteserieklubbene etter nye treningsråd

  2. Strømsgodset permitterer hele stallen – Sarpsborg vil ikke gjøre som FKH

  3. Sandefjord-kaptein varsler permitteringer: – Får man seg en annen jobb, må man nesten ta den

  4. Massepermitteringer i Vålerenga – hele a-lag kvinner permitteres

  5. VIF letter på permitteringene – tilbake i trening onsdag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder