Arsenal-krisen fortsetter - knust av Manchester City: – Vondt å se på

(Arsenal - Manchester City 0–3) Manchester City, med Kevin de Bruyne (28) i spissen, herjet med Arsenal. Nå har London-klubben kun vunnet én kamp på de siste ni forsøkene i Premier League.

Belgiske de Bruyne startet målshowet før to minutter var spilt. Gabriel Jesus dro seg strålende rundt på kant, og leverte pasningen førtifem grader ut til de Bruyne. Han klinket til på første berøring, og sendte ballen rett opp i nettaket.

Drøye ti minutter senere tok de Bruyne på seg servitørrollen. Fra venstre kant spilte han en perfekt ball til Raheem Sterling, som enkelt bredsidet ballen fra kort hold.

Og før omgangen var over slo belgieren til igjen. På 25 meters hold dro han med seg kula, la den til rette, og smalt ballen i hjørnet fra sekstenmeteren.

For første gang i karrieren hadde de Bruyne scoret to mål i en Premier League-kamp - og med det tatt knekken på Arsenal på en omgang.

– Det er vondt å se på. Jeg sa det da jeg så lagoppstillingen, jeg synes synd på de to sentrale midtbanespillerne. Det er katastrofalt, det som skjer på scoringene, sa tidligere Fulham- og landslagsspiller Brede Hangeland i TV 2s studio.

De Bryune selv var skuffet over å ikke få med seg et hat trick.

– Det er lenge siden jeg scoret tre. Det hadde vært fint, men å score to og å få med seieren er veldig viktig. Andre lag tapte poeng, så det er bra å få med seg seieren, sa de Bruyne i et intervju på TV2.

– Begge målene hans var fantastiske, mente trener Pep Guardiola på samme kanal.

MÅLFEST: Raheem Sterling, Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne feirer scoring mot Arsenal. Foto: John Walton / PA Wire

Etter den blytunge første omgangen var Arsenal mer med etter hvilen, uten at de klarte å skape noen store trusler mot Ederson i City-målet.

Det var derimot Manchester City som var nærmest scoring, også da. Gabriel Jesus var frempå ved et par anledninger, uten at han klarte å overliste Bernd Leno. Det samme var Raheem Sterling.

Utenom det skjedde det lite de siste førtifem minuttene, og kampen ebbet ut i 3–0. Med tapet forlenger Arsenal en forferdelig rekke med kun en seier på de siste ni kampene. I den perioden har de blant annet møtt fire av de fem nederste lagene på tabellen.

I slutten av november valgte klubben å sparke Unai Emery fra trenerstolen, og ansatte midlertidig svenske Fredrik Ljungberg. Han var ikke svært skuffet over prestasjonen mot City.

– Dette viste kvaliteten som City har, og som de Bruyne har. De er regjerende mestre. Jeg er stolt av guttene. Når du ser på laget som avsluttet denne kampen for oss, så er det ikke et gammelt lag, sier Ljungberg og siktet til flere unggutter i laget.

les også

Unai Emery er ferdig i Arsenal: – Uunngåelig

Siden han fikk jobben har Arsenal spilt fem kamper, og kun vunnet en - mot West Ham. London-laget ligger nå på niendeplass, med negativ målforskjell og like mange kamper vunnet som tapt i år.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder