FLAGGSKIP: Norges landslagsherrer skal ut i VM-kvalifisering denne høsten. Her har de tatt lagbilde før privatlandskampen mot Hellas 15. august. Hellas vant 3-2 på Ullevaal stadion. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix

Du kan gå glipp av Island - Norge på TV

De aktuelle TV-kanalene mener landskampene prises for høyt

(VG Nett) Ni dager før Egil Olsen og Norges fotballherrer starter jakten på VM-sluttspillet i Brasil, er det ingen norske TV-kanaler som har premieren på sendeskjemaet.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Rettighetsselskapet Sportfive vil selge alle landslagets bortekamper i VM-kvalifiseringen i én pakke, men både NRK, TV 2, TVNorge og Canal Plus mener prisen er for høy.

- Det begynner å haste. Det er mange kanaler som kan kjøpe rettighetene, så det kan jo være man finner en løsning, men det ser veldig mørkt ut, sier sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen, til VG Nett.

- Ikke hottest

TV 2 har sammen med NRK forsøkt å kjøpe rettighetene, men så langt uten å bli enig med Sportfive. Taalesen meddeler at de to kanalene har fått beskjed om at budet de la inn ikke var interessant for rettighetshaverne.

Taalesen mener den høye prisen for EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Danmark i fjor høst - som skal ha vært på ti millioner kroner - har presset opp prisen på høstens kvalifiseringskamper. Slik VG Nett forstår det skal den ønskede prisen for hver av de fire kampene - som nå forsøkes å selges som en pakke - være verdivurdert i samme sjikt som godbiten i Parken.

- Ikke for å være stygg, men Drillos er ikke akkurat det hotteste for tiden. Sånn er det bare. Verdien må stå i sammenheng med det som presteres, og laget har ikke spilt så godt at det forsvarer slike rettighetssummer, mener Taalesen.

Følger med

Norge møter Slovenia, Sveits, Kypros og Island i VM-kvalifiseringen, mens motstanderne i EM-kvalifiseringen var storlag som Portugal og Danmark.

Sportssjef i TVNorge, Jan-Erik Aalbu, sier hans kanal foreløpig ikke har lagt inn bud i håp om å få sendt kampene på Max.

- Vi ser på mulighetene og følger med på det som skjer, men så langt har prisen vært for høy. Det markedet er villig til å betale er prisen til syvende og sist, sier han.

Ikke interessert

Aalbu er imidlertid ikke like dyster som Taalesen når han vurderer mulighetene for at et salg går i orden, og at norske TV-seere får sett Island-Norge fredag 7. september.

- Det vil overraske meg veldig mye om den ikke går på norsk TV. Det er vel en kanal som går ut og sier at de skal redde det hele for norske seere, sier sportssjefen, og legger til at løsningen kan drøye til nærmere kampdag.

VG Nett har ikke kommet i kontakt med Viasats Stian Kleppo eller Steinar Brændeland i Canal Plus, men sistnevnte er klokkerklar overfor fagbladet Kampanje:

- Vi er ikke interessert. Det er et prisspørsmål.

Informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Svein Graff, håper Island-Norge blir vist på norske TV-skjermer.

- Det er ikke helt uvanlig at man forhandler tett opptil kamptidspunkt. Det er et spørsmål om pris, hvor det selvfølgelig er taktikk fra de som skal selge og kjøpe. Vi er opptatt av at flest mulig får tilgang til kampen, sier han.

TV 2 har rettighetene til Norges hjemmekamper i VM-kvalifiseringen. Rettighetene for å vise Island - Norge på web-TV er heller ikke kjøpt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder