Nytt straffemareritt for England - ute av EM

Ashley Cole og Ashley Young bommet - Pirlo chippet ballen midt i mål

FOTBALL

KIEV/OSLO (VG Nett) (England-Italia 0-0, 2-4 etter straffer) England kjempet seg til en straffesparkkonkurranse mot et dominerende italiensk lag. Men det gikk slik det pleier å gå for engelskmennene i når det skal avgjøres på straffer...

Publisert: Oppdatert: 26.06.12 18:53

Alessandro Diamanti fikk æren av å sette det avgjørende straffesparket i mål bak Joe Hart på Olympiastadion i Kiev.

Da hadde Ashley Young og Ashley Cole bommet for England som dermed har tapt seks av syv straffesparkkonkuranser i EM- og VM-sammenheng.

- Det føles veldig vondt å tape. Spillerne har gitt alt i mesterskapet, i dag er intet unntak. Vi trodde vi skulle ha den flaksen vi trengte, men slik ble det ikke. Under straffekonkurransen trodde vi at det kunne gå veien, sa England-kaptein Steven Gerrard i et NRK-vist intervju etter kampslutt.

VGTV: Studio: - Ashley blir et skjells-navn i England

Men det store vendepunktet i straffekonkurransen kom da Andrea Pirlo på magisk vis chippet ballen midt i mål mens en sprellende Hart gikk til høyre.

På det tidspunktet lå Italia under ettersom Montolivo hadde skutt utenfor på Italias andre straffe.

Pirslos herlige manøver sendte ut et kraftig signal til lagkameratene. Og tydeligvis motstanderne, for da Young smalt Englands neste straffe i tverrliggeren lå det i kortene hvor dette skulle ende.

Nocerino scoret sikkert fra krittet, og da Cole bommet på den neste England-straffen med et svakt skudd, så lå alt servert for Diamanti.

Han takket og bukket, og sendte Italia til semifinale mot Tyskland i Warszawa om fire dager.

- Vi var ikke gode i kveld, vi var eksepsjonelle. Vi var veldig gode, men det var motstanderen også. Vi er veldig glade nå, sa Italias landslagssjef Cesare Prandelli i et intervju vist på NRK etter kampen.

Innbytter Diamanti hadde de to største sjansene i ekstraomgangene, og la opp til det mange trodde var vinnermålet, men som ble annullert.

Først prøvde Diamanti seg på et innlegg som gikk forbi alle i feltet og traff utsiden av stolpen til høyre for Hart. Etter sidebytte kom han til skudd fra seks meters hold, men avslutningen gikk utenfor.

Fem minutter før full tid av 2. ekstraomgang serverte Diamanti ballen til Antonio Nocerino som headet i mål fra kloss hold, men han ble korrekt vinket av for offside.

Kjempesjanser i åpningen

De første 45 minuttene var innholdsrike og dramatiske. Etter tre minutter skjøt Daniele De Rossi fra distanse, og ballen skrudde voldsomt før den smalt i stopen til høyre for Hart.

Artikkelen fortsetter under bildet.


England fikk sin første sjanse nesten umiddelbart. James Milner la inn fra høyre og ballen havnet til slutt hos Glen Johnson som tuppet mot mål fra fem-seks meter - Buffon reddet med en herlig refleksredning.

Rooney fikk også en god mulighet før Italia begynte å ta mer og mer over. Balotelli kom til flere gode sjanser. Først ble han spilt alene igjennom, men nølte litt for lenge og John Terry blokkerte glimrende idet Manchester City-spissen avsluttet. Kort tid etterpå ble Balotelli spilt glitrende frem av Montolivo, men skjøt rett på Hart.

Welbeck skjøt så utenfor fra god posisjon før Balotelli igjen ble hindret i avslutningsøyeblikket fra kloss hold og måtte nøye seg med en corner det ikke ble noe farlig ut av.

Italia-spissene diskuterte heftig

Da dommeren blåste for pause tuslet Balotelli rolig mot garderoben, men stoppet opp for å vente på Cassano. De to diskuterte heftig på vei inn til hvilen.

Tidlig i 2. omgang kom Italia seg til to nye store sjanser. De Rossi skjøt utenfor fra glimrende posisjon, men linjemannen markerte for offside. Rett etterpå vendte Balotelli opp og avsluttet noe overraskende. Hart måtte gi retur og en presset Montolivo avsluttet like over.

VG LIVE: Fyldig kampreferat

Men kampen dabbet av rent sjansemessig. England virket slitne og fikk til svært lite fremover, mens Italia ikke kom til sjanser selv om Andrea Pirlo styrte midtbanen mesterlig.
I det 89. minutt kunne innbytter Antonio Nocerino avgjort. Han ble spilt igjennom av Marchisio, men en forsvarer blokkerte.

På overtid brassesparket Wayne Rooney over fra seks-syv meters hold. Dermed ble det ekstraomganger og til slutt straffespark. Heller ikke denne gangen lykkes England. Nå er det minst to år til neste gang.

Her kan du lese mer om