BERGET ETT POENG: Nicklas Bendtners overtidsscoring reddet ett RBK-poeng i Kristiansund. Her gratuleres dansken av Vegar Eggen Hedenstad, Elba Rashani og Matthías Vilhjálmsson.
BERGET ETT POENG: Nicklas Bendtners overtidsscoring reddet ett RBK-poeng i Kristiansund. Her gratuleres dansken av Vegar Eggen Hedenstad, Elba Rashani og Matthías Vilhjálmsson. Foto: Anders Tøsse NTB scanpix

Nicklas Bendtner: – Hvis vi gjør dette i Europa, så kommer vi ikke til å  kvalifisere oss

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
FOTBALL

KRISTIANSUND (VG) (KBK-RBK 3-3) Ni dager før Champions League-kvalifiseringen reddet Nicklas Bendtner ett Rosenborg-poeng. Han er helt sikker på at prestasjonen i Kristiansund ikke gir Europa-suksess.

RBK ledet komfortabelt til pause, men to mål av Jean Mendy og et av Sondre Sørli fikk Kristiansund stadion til å koke. Før dansken ødela en historisk hjemmeseier i en helnorsk fotballfest.

Les saken: Kristiansund sjokkerte – Bendtner reddet poeng

Men Rosenborgs sammenbrudd er alarmerende foran kvalifiseringen til Champions League.

– Hvis vi gjør dette i Europa, så kommer vi ikke til å kvalifisere oss, slår Rosenborg-spissen fast og brukte ordene «utrolig skuffende». RBKs sesongmål er å komme til gruppespillet i Champions eller Europa League.

I garderobegangen føk et ord som «idioti» i luften mellom skuffede serieleder. Bendtner-scoringen reddet poenget på overtid.

– Det eneste gode med målet var at vi ikke tapte kampen, sier Bendtner.

I løpet av bare 28 minutter ble Rosenborgs 2-0-ledelse forvandlet til en helt ellevill 3-2-ledelse for hjemmelaget.

VG Live: Kampen minutt for minutt

Trener Kåre Ingebrigtsen snakker om «juniorfeil». 12. juli er Dundalk motstander i Champions League-kvalifiseringen. Irene har scoret 13 mål på sine tre siste kamper, men ligger langt bak serieleder Cork City i den hjemlige ligaen.

– Dette er det stikk motsatte av hva vi skal gjøre for å komme ut i Europa. Vi har ikke råd til slikt, fastslår Tore Reginiussen.

RBKs forsvarssjef var en konge på banen inntil trønderen Christoffer Aasbak satte ut midtforsvaret med to pasninger som Mendy omsatte i tellende vare.

– Vi må alle se oss selv i speilet og se hva vi leverer, mener Reginiussen.

– Målene kommer ut fra situasjoner som ikke skal være farlige. De kommer ut fra innkast. Det siste etter innkast på motsatt side på deres bane halvdel, så er det to pasninger så er de gjennom.

Spissdebatten: Søderlund kritisk til Bendtner

– Der sover vi, For dårlig av oss. Utilgivelig, slår trener Kåre Ingebrigtsen fast.

– Det er for lett og det går på at vi ikke er skjerpet, ikke klar nok og ikke gjør jobben 100 prosent. Vi får røske oss selv i nakken, mener Reginiussen.

Matthias Vilhjalmsson fikset pauseledelsen med to solide prestasjoner. Først en heading av høy klasse før han brystet ballen elegant ned til Anders Konradsens og tomålsledelse.

– Vi må gå oss i selv. Det er ikke bra nok å kaste fra oss seieren når det egentlig er i boks, sier Vilhjalmsson som kaller poengtapet «utrolig bittert».

Etter at Bendtner var i Italia på bryllup fra fredag kveld til søndag formiddag, var det avtalt at islendingen skulle spille spiss. Han vil gjerne også spille i den rollen mot Dundalk 12. juli.

VG om gullkampen: Sjekk hvem som er vår favoritt

– I mitt hode er jeg god nok til det. Det treneren som tar ut laget. Så får vi bare se. Jeg gjør hva jeg kan.

– Matti har vært god og det var han i dag også. Vi har to gode spisser som scoret hvert sitt mål, sier Ingebrigtsen.

Sjelden har det vært så mange skuffede spillere etter en så god og morsom kamp. Trønderen Christoffer Aasbak var glimrende for KBK med sine to målgivende pasninger.

– Jeg vet ikke hva som skjer på corneren. Men Bendtner får tuppet den. Jævlig kjedelig, sier Aasbak – som var fem år i RBK som ungdom.

– Rosenborg kommer til å vinne ligaen i år. Det er utrolig surt må miste seieren når vi snur 0–2 til 3–2. Det vi leverte i 2. omgang var sterkt, mener han.

Benjamin Stokke scoret tre da Stabæk ble slått på Nadderud sist. Jean Mendy fulgte opp med to mål mot Rosenborg. Den nyopprykkede nedrykkskandidaten står med 17 poeng etter halvspilt serie og er foran skjema.

– Vi er godt fornøyd, men burde egentlig hatt 19 poeng, sier Jean Mendy.

Denne artikkelen handler om