FULL FYR: Brannmannskaper forsøker å slukke brannen på båten til Caroline Graham Hansen og familien i Drammensfjorden torsdag. Foto: Drammen Live24/ Drm24.no

Landslagsstjerne i branndrama – kastet seg i sjøen

Bare én dag etter at hun ble presentert som en av det norske
landslagets viktigste spillere, opplevde Caroline Graham Hansen (22) et av sine største personlige dramaer i livet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Sammen med mamma Bettina (50) reiste Graham Hansen inn til Drammen torsdag formiddag, for å hente båten som familien eier. Den var klar for bruk på hytta i sommerukene bare halvannen times båttur utenfor Drammen.

Les også: Advarer mot for høye forventninger til EM-klare Maanum (17)

Men der Graham Hansen ante fred og ingen fare, startet et branndrama i Drammensfjorden hun sent vil glemme.

– Vi hadde bare kjørt ti minutter da det sa stopp. Det kom en lyd fra motoren, og så tok den bare fyr. Den begynte å brenne mer og mer, forteller Caroline Graham Hansen til VG.

Fra VG-arkivet: Harrison Ford i nestenkrasj med eget fly

EM-KLAR: Caroline Graham Hansen, her fra kvinnelandslagets EM-uttak onsdag. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Fryktet eksplosjon

Hun har vært i søkelyset for helt andre ting de siste dagene. I går ble hun naturligvis presentert som en del av landslagssjef Martin Sjögrens EM-tropp. Graham Hansen får en svært sentral rolle i Norges damelandslag som skal jakte gull i Nederland fra og med midten av juli. Sammen med Ada Hegerberg er 22-åringen Norges største fotballstjerne på damesiden.

Les også: Graham Hansen får spesialrolle i EM – endelig kan stjernene skinne

Men torsdag formiddag var hun fullstendig lammet av panikk. Graham Hansen tør ikke engang å tenke på hva hun hadde gjort dersom hun var alene på båten. Mamma Bettina ringte brannvesenet, som ba de to i båten forsøke å ta det med ro.

– Men jeg var redd den skulle eksplodere, sier 22-åringen.

Drammens Tidende omtalte hendelsen tidligere i dag. Bildene av båten av typen RIB viser at den ikke var til å kjenne igjen da den ble tatt på land.

– Ekkel opplevelse

Det var derfor fotballstjernen hoppet i vannet kort tid etter at det begynte å brenne.

– Det var en ekkel opplevelse. Flammene stod ut og vi hadde ikke kontroll på situasjonen. Jeg hadde helt panikk da jeg hoppet i vannet. Vi var ganske nære land, men hadde vi vært ute på havet, så hadde det ikke vært så lett å bli funnet hvis du kaster seg til sjøs...

– Men du er fysisk i orden?

– Ja, men bare litt sjokkskadet, sier Graham Hansen, som etter å ha kommet på land sammen med moren ble tatt hånd om av helsepersonell.

Les også: Dette er Norges EM-tropp

Uviss brannårsak

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Svein Erik Gevelt, forteller til VG at politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.00, og at brannen var slukket 20 minutter senere.

– Det var en mor og datter. Det var 50 til 100 meter fra land, men begge hadde redningsvest og svømte inn. De to var kalde og våte, men hadde ingen skader ellers, sier Gevelt.

Han har følgende å si om årsaken til brannen.

– Det er en båt som kommer fra et verksted og som ble satt på vannet litt lengre opp i elven. Det skjedde av uviss årsak, og vil bli undersøkt av teknikere etter hvert, sier operasjonslederen.

Nå venter noen rolige dager på hytta – uten båt – før Graham Hansen og resten av damelandslaget samles onsdag.

Der skal de forberede seg til treningskampen mot Frankrike om snaue to uker, før EM sparkes i gang med åpningskamp mot vertsnasjon Nederland den 16. juli.

Graham Hansen er forberedt på at båtdramaet kan bli samtaleemne i hvert fall de første dagene av samlingen…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder