Langskudd ødela for Sarpsborg: – Rijeka hadde blåst gjennom Eliteserien

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg – Rijeka 1–1) Nykjøpte Aleksander Vasjutin (23) hadde stengt målet, Sarpsborg plaget livet av Rijeka på hver eneste dødball – så kom langskuddet som torpederte et perfekt utgangspunkt.

  • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over ett år gammel

Det vakre, men ikke helt utagbare 1–1-målet til Alexander Gorgon etter 83 minutter endrer trolig veldig mye før returen i Kroatia i tredje runde av Europa League-kvalifiseringen. Men frem til det så Sarpsborg ut å gå mot en av sine fineste kvelder på en i praksis fylt hjemmearena med nesten 6.000 tilskuere.

– Et knakende godt fotballag vi møtte. Rijeka hadde bare blåst gjennom Eliteserien. Det er ikke noe vits i å prøve å forklare noe annet enn gang! Kvikkhet, ballbehandling, råskap, hardarbeidende; de har hele registeret. Sånn sett er det en kjempeprestasjon av oss når vi holder på å dra i land en seier, vurderer Sarpsborg-trener Geir Bakke overfor VG.

– Hvor stor føles forskjellen på 1–0 og 1–1?

– Det er ganske mye. Det er det. Å holde nullen, og om vi hadde scoret det første der borte, så hadde bøtteballetten vært i gang. Nå må vi dit og score mål. Men vi skal gjøre et nydelig forsøk, svarer Sarpsborg-treneren.

les også

Europa-drømmen lever for RBK etter to Levi-mål

Skapte dødballkaos

Han har to fotballfaglige argumenter å ta med seg til returkampen: Dødballene – og farten til Rashad Muhammed. Begge deler virket plagsomme nok for Rijeka i Østfold torsdag kveld.

– Vi er et solid dødballag. Scoret nesten halvparten av målene våre på dødball, og vi har scoret mye. Det er bare å være inne i feltet og vinne duellen i sonen din, så er det en stor sjanse, beskriver målscorer Kristoffer Zachariassen.

Midtbanespilleren som alltid er på løp, headet inn 1–0 etter 72 minutter. En scoring som var som skrevet i trener Geir Bakkes manus: Langt innkast, stuss, og avslutning i neste duell. Joachim Thomassen kastet, Joackim Jørgensen headet videre og Zachariassen satte skallen på ballen.

Supporterne fra «Fossefallet» hadde sprutet av sanger hele kvelden og fikk goalen på kloss hold.

– Uvirkelig, sier Zachariassen om stemningen som var litt utenom det vanlige på Sarpsborg Stadion. Østfoldingene har tatt europacupen på alvor, hjemmeseksjonene var fullsatte, og det var liksom litt mer trøkk over sarpehymnen ved avspark enn det pleier å være.

les også

Sarpsborg-Bakke håper høstbølgen kan vare

Avverget sjanser

Og Rijeka var også et motstanderlag som er bedre enn normalen. Men én mann var lenge på høyde med klubben fra finalenasjonen i fotball-VM: Keeperfunnet Aleksander Vasjutin.

Han sto strålende – frem til 1–1-suseren fra drøyt 20 meter syv minutter før slutt. Før det hadde russeren reddet tre Rijeka-sjanser og fått mållinje-hjelp av backen Jon-Helge Tveita på den fjerde.

– Det var snakk om centimeter. Så nære, sier Vasjutin om scoringen etterpå, den som ødela hans tredje kamp i Sarpsborg-drakten etter overgangen fra finske Lahti.

les også

Den nye Sarpsborg-keeperen fra Spalletti og Villas-Boas til Bakke

Holder på Jørgensen

Kristoffer Zachariassen føler seg sikker på at Sarpsborg uansett kommer til å score i returmøtet i Kroatia neste torsdag:

– Vi skal ut og angripe. Det passer oss midt i blinken, sier Zachariassen – som altså scoret etter målgivende fra Joackim Jørgensen, Sarpsborg-spilleren som har signert for Eliteseriekonkurrent Start fra neste sesong.

Men Jørgensen fortsetter som tilnærmet fast i midtforsvaret til Sarpsborg, selv om han skifter arbeidsgiver. Det garanterer trener Geir Bakke.

– Vi begynner ikke å røre med det der. Vi skal ikke lage noe ubehageligheter i hodet hans, sier Bakke.

Les også

Mer om

  1. Europa League
  2. Sarpsborg 08

Flere artikler

  1. Sarpsborg videre på bortemål: – Vi skriver historie

  2. Dødball ga Sarpsborg fornyet Europa-liv: – Det var mye lettelse

  3. Tobias Heintz dagens mann da Sarpsborg endelig vant

  4. Sarpsborg videre i Europa etter kruttsterk seier

  5. Bakke: - Litt mer presise, så hadde vi vunnet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder