DOLLARGLISET: Vancouver Whitecaps kan komme til å cashe inn på 17 år gamle Alphonso Davies. Foto: DARRYL DYCK / TT NYHETSBYRÅN

Rekordkjøpet (17) om sine nye lagkompiser: – Jeg pleide å spille med dem på FIFA ...

Hva gjorde du da du var 17 år gammel? Alphonso Davies kan smykke seg med tittelen tidenes dyreste MLS-eksport.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er søndagens oddstips

Det sørget Bayern München for.

Den regjerende tyske seriemesteren kan komme til å måtte betale nærmere 180 millioner kroner for 17-åringen, ifølge CBC.

Tipster gir deg ferske oddstips – hver dag

Det er over dobbelt så mye som den tidligere rekorden på en MLS-ekspert: Jozy Altidores overgang fra New York Red Bulls til Villarreal

– Å kunne signere for en klubb som Bayern München, er ekstremt spennende. Jeg hadde lyst til å hoppe og skrike, sier en lykkelig Davies.

Den kanadiske 17-åringen forlater Vancouver Whitecaps og MLS til fordel for tysk Bundesliga, der han kommer til å spille med flere av idolene sine.

– Jeg er overlykkelig over å kunne spille ved siden av verdensklassespillere som (Arjen) Robben, (Franck) Ribery og (David) Alaba. Dette er spillere som jeg så opp til som liten. Jeg pleide å spille med dem på FIFA ... Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier han til Bundesligas egne nettsider.

Davies er imidlertid ikke helt ferdig med MLS. Han skal spille for Vancouver-klubben ut 2018-sesongen, der Whitecaps har litt over tosifret kamper igjen av grunnspillet – og noen flere om laget kvalifiserer seg for sluttspillet.

les også

Mourinho med Klopp-stikk etter kjøpefest

– Det er åpenbart morsomt for meg å tenke på å spille for Bayern, men hovedfokuset mitt er her og å gjøre ferdig sesongen med Vancouver. Forhåpentligvis kommer vi til sluttspillet og løfter trofeet, sier han.

VGs tips: Hjemmeseier

Natt til mandag er det én MLS-kamp på menyen: LA Galaxy mot Orlando City. LA Galaxy kommer fra byderbyet mot LAFC, hvor de sikret poeng på slutten. At de reddet uavgjort i den kampen, betyr at de nå har spilt åtte strake kamper uten tap.

Orlando City kommer på sin side fra et frustrerende 2–0 tap for New York City FC, i en kamp hvor de traff stolpen hele fire ganger. De ble buet på av egne fans etter kampen – og kanskje ikke så rart, nå som Orlando har tapt ti av de elleve siste MLS-kampene. Orlando City har svake 2-0-8 å vise til på bortebane, og selv om LA Galaxy har vært variable på hjemmebane (5-1-4), er det Ibrahimovic og Kamara som får tilliten vår, mot et Orlando-lag som har sluppet inn hele 47 mål på sine 21 kamper.

Vi går for en hjemmeseier til 1,42 i odds. Kampen begynner 03.30 natt til mandag, men merk at spillestopp er 03.00.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder