GIKK BORT: Labinot Harbuzi var sett på som et utrolig talent og spilte på aldersbestemte. Her fra lagets pressetreff under U21-EM i 2009.

GIKK BORT: Labinot Harbuzi var sett på som et utrolig talent og spilte på aldersbestemte. Her fra lagets pressetreff under U21-EM i 2009. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Fotball-Sverige i sorg etter dødsfall: – Et av de største talentene Sverige noensinne har hatt

Den svenske fotballspilleren Labinot Harbuzi døde helt uventet 32 år gammel torsdag. Nå sørger familien og svenske fotballspillere over spilleren, som tidlig i karrieren ble betegnet som et av Sveriges største fotballtalenter.

Aftonbladet skriver at faren Ismet fant sin sønn Harbuzi torsdag morgen, startet livredning og tilkalte hjelp rett etter klokken ti. Harbuzi som for tiden var klubbløs bodde i Malmö i nærheten av sin far.

Det ble drevet intenst livreddende arbeid, men det lyktes ikke å redde livet til 32-åringen, som ble erklært død på sykehuset.

– Jeg vet ikke hva som har skjedd, om jeg skal være ærlig. Jeg og min kone gjorde hjerte- og lungeredning, siden kom ambulanse og brannvesen sammen og fortsatte, sier Ismet Harbuzi ifølge Aftonbladet.

Nå sørger familie og venner over tapet av 32-åringen.

Molde-spiller Pawel Cibicki skriver selv på twitter : «Paddel i går og alt var bra, så urettferdig. Hvil i fred min venn».

Stor sorg

Til den svenske avisen Expressen sier sportssjef Daniel Andersson i Malmö FF at det uventende dødsfallet er ufattelig tragisk og altfor tidlig.

– Det er en person som etterlater seg avtrykk på på alle mulige vis. Han var glad, omtenksom og positiv, sier Andersen.

– Våre tanker går til hans familie nå, sier Andersson som fortsatt var aktiv som spiller i Malmö FF da Harbuzi spilte der. Han mener Harbuzi var et enestående talent. Det er det flere i fotballmiljøet peker på.

les også

Mats Møller Dæhli lovprises for å stå opp mot homofobi

Expressen skriver at Harbuzi vokste opp i Rosengård, samme del av Malmö der Zlatan Ibrahimovic også har sine røtter. Harbuzi ble sammenlignet med den svenske superstjernen fra tidlig alder. Og Zlatan var selv rosende i ordelagene om den noe yngre svenske spilleren.

– Jeg tror han kommer å spille seg inn på A-landslaget snart. Det er spennende for han spiller annerledes. Og det er det Sverige behøver, sa Zalatan til Aftonbladet da Harbuzi var inne i en god periode av karrieren.

En rekke personer i fotballmiljøet er i sorg.

les også

Manchester United vil ha avtale med norske Isak (14) – her er klubben på besøk i Tromsø

Stort talent

– Et av de største talentene Sverige noensinne har hatt, skriver AIK-profilen Alexander Milosevic på Twitter.

– Det er veldig, veldig tragisk. Alle tanker går til familien, sier landslagstrener for U21-laget til Sverige og tidligere Malmö-trener, Roland Nilsson ifølge Expressen.

Landslagsspilleren Jimmy Durmaz skriver i et innlegg på Instragram om Harbuzi:

«Det beste fotballtalentet jeg har spilt fotball med og et utrolig fint menneske. Hvil i fred labbe».

Harbuzi ble regnet som et supertalent i Malmö og representerte Sverige på aldersbestemte landslag, også U21-landslaget.

Etter å ha dratt til den nederlandske storklubben Feyenoord som 16-åring, kom han senere tilbake til Malmö FF og ble betegnet som en nøkkelspiller i laget. Deretter fortsatte karrieren i Genclerbirligi, Maniasaspor, Syrianska, KSF Prespa Birlik og Melaka United.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder