GIKK BORT: Labinot Harbuzi var sett på som et utrolig talent og spilte på aldersbestemte. Her fra lagets pressetreff under U21-EM i 2009. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Fotball-Sverige i sorg etter dødsfall: – Et av de største talentene Sverige noensinne har hatt

Den svenske fotballspilleren Labinot Harbuzi døde helt uventet 32 år gammel torsdag. Nå sørger familien og svenske fotballspillere over spilleren, som tidlig i karrieren ble betegnet som et av Sveriges største fotballtalenter.

Publisert:

Aftonbladet skriver at faren Ismet fant sin sønn Harbuzi torsdag morgen, startet livredning og tilkalte hjelp rett etter klokken ti. Harbuzi som for tiden var klubbløs bodde i Malmö i nærheten av sin far.

Det ble drevet intenst livreddende arbeid, men det lyktes ikke å redde livet til 32-åringen, som ble erklært død på sykehuset.

– Jeg vet ikke hva som har skjedd, om jeg skal være ærlig. Jeg og min kone gjorde hjerte- og lungeredning, siden kom ambulanse og brannvesen sammen og fortsatte, sier Ismet Harbuzi ifølge Aftonbladet.

Nå sørger familie og venner over tapet av 32-åringen.

Molde-spiller Pawel Cibicki skriver selv på twitter : «Paddel i går og alt var bra, så urettferdig. Hvil i fred min venn».

Stor sorg

Til den svenske avisen Expressen sier sportssjef Daniel Andersson i Malmö FF at det uventende dødsfallet er ufattelig tragisk og altfor tidlig.

– Det er en person som etterlater seg avtrykk på på alle mulige vis. Han var glad, omtenksom og positiv, sier Andersen.

– Våre tanker går til hans familie nå, sier Andersson som fortsatt var aktiv som spiller i Malmö FF da Harbuzi spilte der. Han mener Harbuzi var et enestående talent. Det er det flere i fotballmiljøet peker på.

les også

Mats Møller Dæhli lovprises for å stå opp mot homofobi

Expressen skriver at Harbuzi vokste opp i Rosengård, samme del av Malmö der Zlatan Ibrahimovic også har sine røtter. Harbuzi ble sammenlignet med den svenske superstjernen fra tidlig alder. Og Zlatan var selv rosende i ordelagene om den noe yngre svenske spilleren.

– Jeg tror han kommer å spille seg inn på A-landslaget snart. Det er spennende for han spiller annerledes. Og det er det Sverige behøver, sa Zalatan til Aftonbladet da Harbuzi var inne i en god periode av karrieren.

En rekke personer i fotballmiljøet er i sorg.

les også

Manchester United vil ha avtale med norske Isak (14) – her er klubben på besøk i Tromsø

Stort talent

– Et av de største talentene Sverige noensinne har hatt, skriver AIK-profilen Alexander Milosevic på Twitter.

– Det er veldig, veldig tragisk. Alle tanker går til familien, sier landslagstrener for U21-laget til Sverige og tidligere Malmö-trener, Roland Nilsson ifølge Expressen.

Landslagsspilleren Jimmy Durmaz skriver i et innlegg på Instragram om Harbuzi:

«Det beste fotballtalentet jeg har spilt fotball med og et utrolig fint menneske. Hvil i fred labbe».

Harbuzi ble regnet som et supertalent i Malmö og representerte Sverige på aldersbestemte landslag, også U21-landslaget.

Etter å ha dratt til den nederlandske storklubben Feyenoord som 16-åring, kom han senere tilbake til Malmö FF og ble betegnet som en nøkkelspiller i laget. Deretter fortsatte karrieren i Genclerbirligi, Maniasaspor, Syrianska, KSF Prespa Birlik og Melaka United.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder