Alsaker om Mourinho-kaoset: – Kan jo forstå at han blir provosert

(Chelsea − Manchester United 2–2) TV 2-kommentator Øyvind Alsaker frikjenner han for skyld, men sliter med å se for seg andre trenere havne i samme situasjon som José Mourinho gjorde på Stamford Bridge lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Han er ofte i sentrum av begivenhetene. Han har selv vært i andre enden av det hele og provosert frem reaksjoner. Så er det én som bør forstå den type atferd, så er det nettopp han, sier Alsaker til VG.

Seks minutter på overtid viste TV-bildene at Chelsea-assistent Marko Ianni jublet for 2-2-scoringen rett foran José Mourinho, og det likte Manchester United-manageren svært dårlig.

Portugiseren føk opp av stolen sin, og det oppsto et aldri så lite kaos rett foran spillertunnelen med flere personer involvert samtidig som flere spillere barket så smått sammen på matta.

Mourinho var klar i talen da BBC konfronterte ham med hendelsen etter kampslutt:

– Ikke si «det er Mourinho som gjør ting», sånn som alle andre sier. Det er ikke min reaksjon, det er Sarris assistent.

Portugiseren hevder dog at det hele roet seg etter tumultene på matta.

– Assistenten hans var veldig uhøflig, men Sarri tok hånd om situasjonen. De har begge gitt meg en unnskyldning, og den aksepterer jeg. For meg er dette over nå, sier han til BBC.

les også

Real Madrid satte måltørkerekord

– Ikke veldig sjarmerende

Selv om han forteller om at de to leirene la det hele bak seg, var ikke Mourinho ferdig etter scenene på gressmatta.

Han viste tre fingre til Chelsea-fansen, som under kampen hadde kommet med ufine gloser mot ham, og sa samtidig «tres» til kamera − med referanse til hans tre Premier League-titler med Chelsea.

– Det er hans forsvar til kritikk og når han får tyn. Han løfter alltid fram merittene sine. For Chelsea-fansen er han jo den største gjennom tidene. Da passer det jo bra å fortelle dem nettopp det når han får den motgangen mot slutten, sier Øyvind Alsaker til VG, før han fortsetter:

– Jeg synes det hadde vært mer stilig av han å la merittene tale for seg. Det er ikke veldig sjarmerende å gjøre som han gjør.

Alsaker kommenterte kampen i vest-London og pratet selv med United-treneren da det hele hadde roet seg.

– Da hadde han roet seg betraktelig ned og virket ferdig med det. Det var tross alt ikke han som startet det hele.

– Man kan jo forstå at han blir provosert, når noen feirer oppi ansiktet hans sånn. Det er en enorme skuffelse han får på overtid. Når det er sagt: det er vanskelig å se for seg andre managere som hadde reagert like voldsomt.

FRUSTRERT: Det var en frustrert, men lidenskapelig, Mourinho som var å se på Stamford Bridge lørdag. Foto: ANDREW COULDRIDGE / X03808

Ser håp for United

Likevel mener den profilerte kommentatoren at hele hendelsen vitner om en José Mourinho som ikke har resignert.

– Han viser hvert fall at han fortsatt fighter. Han sank ikke bare sammen i stolen sin, som han har gjort tidligere i sesongen.

Han mener de to siste kampene har vist en side av Mourinho som man ikke har sett tidligere.

– Da han fikk sparken i Chelsea forrige gang var han totalt maktesløs på å komme tilbake når laget havnet under. Sånn er det ikke med United denne gangen.

Han sikter spesielt til snuoperasjonen mot Newcastle for to uker siden og måten United snudde til 2–1 i andreomgang på mot Chelsea.

– Det var lidenskap både mot Newcastle og i dag. Det bryter litt med det man har sett av Mourinho i motgang tidligere.

Sarri: – Vi var på feil side

Chelsea-trener Maurizio Sarri hadde forståelse for Mourinho-utbruddet etter kampen.

– Jeg forstår at vi var på feil side av denne situasjonen. Jeg har pratet med et medlem av trenergruppen min, og vi tok hånd om det med en gang, sier han til BBC.

Om kampen sier han følgende:

– Jeg liker best når vi kan spille vår type fotball i 90 minutter. De siste 30 minuttene i dag gjorde vi ikke det. United er bedre fysisk enn oss.

– Vi kunne vunnet, men ett poeng er nok.

VG Live: Vi fulgte storkampen her!

Gjestene snudde etter hvilen

Gjestene fra Manchester måtte ta til takke med ett poeng på Stamford Bridge, det etter en svært dramatisk andreomgang.

Antonio Rüdiger hadde sendt Chelsea i føringen i den første omgangen, og Manchester United, som ikke har vunnet på Stamford Bridge siden 2012 (se faktaboks), hadde vært mest opptatt av å forsvare seg.

TOMÅLSSCORER: Anthony Martial. Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN

Men i den andre omgangen så de rødkledde ut som et helt annet lag, og det ga også uttelling.

Anthony Martial ganger to så ut til å snu kampen i favør Manchester United, men like etter at fem av de seks tillagte minuttene var unnagjort, sendte innbytter Ross Barkley hjemmefansen i ekstase.

– Jeg håper alle dommere gjøre som Mike Dean og gir seks minutter tillegg, men jeg får aldri det når jeg ligger under, sier Mourinho om de seks tilleggsminuttene som var lagt til i omgang nummer to.

Dermed endte det 2-2 i storkampen. Chelsea har nå 21 poeng, Manchester United har 14.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City26173667293854
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder