STOPPET: Mohamed Salah fikk det tøft mot Luke Shaw og Manchester United. Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN

Klopp til VG om Salahs kompleks: – Vet at han kan bedre

MANCHESTER/OSLO (VG) (Manchester United-Liverpool 0–0) Gamle Liverpool-helter er bekymret for Mohamed Salah og de to andre angripernes beskjedne prestasjoner i storkampene. Manager Jürgen Klopp tar 26-åringen i forsvar.

– Vi vet at han kan spille bedre enn han gjorde i dag. Det er to uker siden han spilte utrolig mot Bournemouth. Men på tirsdag møtte han David Alaba (Bayerns venstreback) som er verdensklasse. Motstanderne er ikke blinde, sier Jürgen Klopp på VGs spørsmål om Salahs prestasjoner mot andre giganter.

les også

Solskjær trosset skadekrisen – holdt Liverpool i sjakk

Egypteren har totalt spilt 13 storkamper denne sesongen - åtte mot de fem andre topplagene i England og fem mot PSG, Napoli og Bayern i Europa. Det har kun gitt to scoringer og én assist (se faktboks).

– Alt handler om hvordan vi bruker han. I dag gjorde Victor Lindelöf og Luke Shaw en veldig god jobb mot han. Men jeg er ikke så interessert i denne kampen mer. Jeg er mer opptatt av hvordan vi kan være «spot on» på onsdag, sier Klopp og sikter til Watford-kampen.

VGs studio mener Salah forsvinner i storkampene:

Tatt av banen

På fire kamper mot Manchester United er Salah, som er delt toppscorer i ligaen med Sergio Agüero, målløs. I dag ble han tatt ut med kvarteret igjen.

– Vi forventer at han spiller bedre. Hvorfor spiller han ikke bedre, spurte en annen journalist på pressekonferansen.

– Spør du virkelig om det? Skal du ha et svar på det? Hvorfor skulle han ikke prøve å spille så bra han kunne, var Klopps svar.

les også

Solskjær til VG om Klopps «dritt-melding»: – Han kan mene hva han vil

– Shaw tok ut Salah. Da har du gjort en god kamp, sa Ole Gunnar Solskjær, Manchester United-manager, i intervju vist på TV 2.

Heller ikke angrepspartnerne Sadio Mané eller Roberto Firmino har imponert i disse 13 storkampene.

Se høydepunktene her:

Ber om mer fra midtbanen

Mané har to mål - ett i hver seier mot Arsenal og Manchester United før jul. Roberto Firmino har fem mål disse 13 oppgjørene.

– Det trengs mye mer fra angrepsrekka. De er lagets store spillere og du trenger de store spillerne på steder som dette. De hadde det på motsatt side med Alisson som stoppet Lingard. Men Liverpools fronttrio har ikke eksplodert denne sesongen. De må det om de skal vinne ligaen, sier Jamie Carragher, Liverpool-legende, på Sky Sports.

Etter 27 av 38 runder er Liverpool poenget foran Manchester City.

les også

Jürgen Klopp til VG: – Ingen tvil om at Solskjær er United-manager neste år

Sky Sports-ekspert Graeme Souness, fem ganger ligamester med Liverpool på 70/80-tallet, var inne på det samme som Carragher. Men han peker også på midtbanen.

– De har ikke nok kreativitet på midtbanen. Liverpools fem midtbanespillere har scoret seks ganger denne sesongen. Det er ikke nok om du vil vinne ligaen, sier Souness.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal84311311215
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder