Tilbød seg å gå av

...men Brann krevde penger for Teitur

BERGEN (VG) En hardt presset og kritisert Teitur Thordarson tilbød seg å gå av som trener i sommer, men Brann-ledelsen ville beholde ham.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Thordarson forteller nå til VG at han i løpet av sommeren fikk «noen» tilbud både fra utlandet og Norge - og at Brann selv kunne kvitte seg med ham.

- Jeg gikk til Brann-ledelsen og fortalte at hvis de hadde lyst til å skifte meg ut, enten av økonomiske eller sportslige årsaker - eller begge deler, så hadde de sjansen, sier Thordarson. Svenske AIK var blant annet i bildet - men foretrakk til slutt en annen. Thordarson, som tjener 1,3 millioner i året og har drøye to år igjen av avtalen sin, understreker at også andre klubber var interessert.

- Ingen vits

Men Brann-direktør Bjørn Dahl ville ikke gi slipp på sin islandske trener uten å få kompensasjon for ham. Dahl sier at han aldri så et konkret tilbud på sin trener, men at han ville latt ham gå hvis prisen hadde vært den rette.

- Det hadde ikke vært noen vits i å beholde en trener som så seg om etter første mulighet til å komme seg unna, sier Dahl til VG.

Bare kort tid etter - da Brann på ydmykende vis hadde tapt for Bryne på Jæren, og supporterne bokstavelig talt vendte både Teitur og spillerne ryggen, ble Teiturs posisjon vurdert i et krisemøte. Da skal Brann-ledelsen blant annet ha kommet frem til at det ville koste for mye å kvitte seg med treneren.

Nå tror ikke Teitur at han sitter bare fordi han har en høy gasje.

- Det blir enda dyrere for klubben hvis vi rykker ned, enn det ville vært å bli kvitt meg, påpeker Thordarson, som er blitt kritisert fra uventet hold denne uken.

Saftig angrep

Ivar Hanestad, leder i Brann Fotball ASA, serverte et saftig angrep på Thordarson i Bergens Tidende. Her beskyldte han blant annet treneren for kun å legge skylden på spillerne etter de mange tapene. ASA-lederen refset også spillerne for mangelfull innsikt og vilje til å gjøre noe med den alvorlige situasjonen klubben er i.

Hanestad var personen som ansatte Thordarson - og en mann som Teitur forteller at han tidligere har hatt stor sans for.

Teitur reagerte med vantro på ASA-ledelsens angrep - og ringte ham personlig.

- Jeg ville høre ham si det til meg. Og da vi ble enige, ba jeg ham om å komme i garderoben og forklare spillerne hva han mente. Det gjorde han, forteller Thordarson.

Han innrømmer at det var svært viktig for ham å få renset luften før morgendagens skjebnekamp mot Lyn på Ullevaal.

- Det var et veldig uheldig utspill. Vi måtte bruke masse ekstra krefter på en sånn forbasket ting, som bare skaper uro. Det var viktig å skvære opp - og få alle til å innrømme at vi sitter i samme båt. Og her er det ingen som fraskriver seg ansvar, forklarer han.

- Dårlig timing

Også direktør Bjørn Dahl er kritisk til ASA-lederens metoder: - Timingen var dårlig. I den situasjonen vi er i nå, må alle stå sammen. Nå er Ivar lei seg, sier Dahl om mannen som krøp til korset - og uttrykker at han føler seg misforstått.

Thordarson forsøker nå å konsentrere seg om søndagens kamp.

- Har du hatt det så tøft før?

- Neppe. Kanskje 88-sesongen i Brann. Men det er tøft, innrømmer Teitur, som likevel bedyrer at han aldri har sovet bedre enn nå om dagen.

- Angrer du på at du ikke gjorde mer selv for å følge opp interessen fra andre klubber i sommer?

- Nei. Jeg har fått et stort hjerte for denne klubben. Og hvis jeg ikke hadde følt at jeg hadde støtte hele veien, hadde jeg gjort noe med det. Men jeg har et stort ønske om å hjelpe denne klubben.

PS: Brann-spillerne så på video i 45 minutter før gårsdagens trening; de fikk se den gode førsteomgangen mot Viking, men ikke den fatale annenomgangen: - Jeg har ingen tro på å se seg selv mislykkes, sier Thordarson.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder