TRAFF PÅ DET MESTE: Guro Reiten, her fra sesongpremieren mot Vålerenga, scoret fire mål mot gamleklubben i dag. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

LSK-Reiten med hat trick i storseier

(LSK Kvinner-Trondheims-Ørn 5–0) Guro Reiten (23) var nådeløs mot gamle lagkamerater fra Trondheims-Ørn.

Publisert:

Reiten laget ekte hat trick og scoret fire av målene da LSK Kvinner valset over trønderne og vant 5–0 hjemme i LSK-hallen i ettermiddag. Det var landslagsspillerens 7., 8., 9. og 10. mål på seks kamper i Toppserien.

Den suverene serielederen var tent og ville hevne tapet for trønderne i fjor. Da var Trondheims-Ørn det eneste lagt som slo LSK i en seriekamp (4–1). Fortjent var det også.

les også

Landslagssjefen tror Reiten bare blir viktigere og viktigere

I LSK-hallen var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne. Allerede etter 18 minutter satte Guro Reiten inn 1–0 på straffe, fire minutter senere økte Sophie Haug til 2–0. Så kom Reitens hat trick på under 20 minutter: i 53., 54., og 73. minutt.

– Det var jo artig dette. Jeg har ikke så mange hat trick, og det er ikke ofte jeg scorer fire mål, sier Reiten og innrømmer at det er «litt rart» å møte gamleklubben.

– Det var mer spesielt i fjor, men det er litt rart siden noen av mine beste venner spiller på «den andre siden».

Manglet flyt

Guro Reiten var fornøyd med sine fire mål, men ikke med kampen.

– Nei, det er vi ikke. Ørn gjør det vanskelig for oss i perioder og vi hadde ikke samme flyten som vi har hatt i enkelte kamper i år. Selv om vi er ganske effektiv til tider så har vi mer å gå på, fastslår 23-åringen.

Bak Reiten i sin 10-er-rolle spilte en annen tidligere Trondheims-Ørn-spiller, Ingrid Syrstad Engen tok overgang til Lillestrøm før denne sesongen.

LSK har vunnet samtlige seks seriekamper og står med målforskjellen 27–2 og 18 poeng.

Vålerenga gikk på sesongens tredje tap. Klepp ble for sterke hjemme og vant 3–0. Målscorere var Hanne Kogstad (22), Kirsty Yallop (63) og Hege Hansen (64). Vålerenga ble redusert til 10 spillere da Marte Berget ble utvist etter 37 minutter for sitt andre gule kort.

Avaldsnes slo Lyn 3–0, mens Arna-Bjørnar-Kolbotn endte 1–1.

Topp 3 i Toppserien
1. LSK Kvinner 6 +25 18 poeng
2. Klepp 5 +10 12 poeng
3. Sandviken 5 −3 9 poeng

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder