SENSASJONELL: Man begynner snart å gå tom for superlativer til å beskrive Mohamed Salah denne sesongen. Her poserer han med EA Sports-prisen. Foto: Premier League

Prisdryss for Mohamed Salah: Kåret til sesongens spiller – igjen

Mohamed Salahs (25) eventyrlige sesong fortsetter. På sesongens siste dag, hanket han inn sitt tredje bevis på at han er sesongens store spiller.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det bekrefter Premier League på sine offisielle nettsider søndag.

Salah slo Kevin De Bruyne (Manchester City), David de Gea (Manchester United), Harry Kane (Tottenham), Raheem Sterling (Manchester City) og James Tarkowski (Burnley) i kampen om prisen.

Dermed kan han juble for sin tredje (!) individuelle pris.

Tidligere har hurtigtoget blitt kåret til sesongens spiller av spillerne (PFA Awards) og den britiske sportspressen (Football Writers Association).

Tidligere har egypteren blitt kåret til sesongens spiller av både spillerne selv og nå kan han juble for sin tredje (!) individuelle pris.

les også

Meldt klar for Liverpool – lovprist av Mané

Historisk god

Denne gangen er det et panel av eksperter, Premier League-kapteiner og supportere som har stemt ham frem til prisen «EA Sports Player of the Season».

– De sa jeg ikke hadde suksess her første gangen jeg var her (i Chelsea), så det var alltid i tankene mine å lykkes denne gangen, sier han til Premier League.com.

les også

Kritiserer Kiev-hotellenes praksis: – Det er utpressing

Og at 25-åringen har lykkes, er det ingen som helst tvil om.

På sine 35 ligakamper denne sesongen står han med elleville 31 mål. Han er også den første spilleren fra Afrika til å score over 30 mål i en og samme sesong, og han er den første spilleren i Premier Leagues historie til å bli kåret til månedens spiller av EA Sports tre ganger i løpet av en sesong.

Alt det har bidratt til at han blir den tredje Liverpool-spilleren til å vinne denne prisen:

  • Michael Owen gjorde det i 1997/98-sesongen.
  • Bragden ble gjentatt av Luis Suárez i 2013/14.

Han har også blitt kåret til sesongens spiller i Liverpool, av både spillere og fans.

les også

I kveld blir Anfield magisk igjen. Hva er det med denne klubben og denne banen?

Pluss content

Det er ikke bare i ligasammenheng egypteren har levert. I alle turneringer står han med 43 mål på 50 kamper, og Salah har vært sterkt delaktig til at Liverpool skal møte Real Madrid i Champions League-finalen 26. mai.

Én kamp – én rekord til?

En del av æren dedikerer Salah til sin manager, Jürgen Klopp, som han omtaler som «en venn».

– Før noe annet, så er vi venner, og jeg liker ham veldig godt. Han har hjulpet meg mye, både på og utenfor banen. Jeg må takke ham for alt han har gjort dette året.

les også

Jürgen Klopp – du er et geni

Med 31 Premier League-scoringer denne sesongen, har han tangert Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Luis Suárez i antall scoringer i en Premier League-sesong. Med scoring mot Brighton på sesongens aller siste dag – vil han ta nok en rekord. Runden sparkes i gang klokken 16.00, og du kan følge Salahs jakt på rekorden på VG Live.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder