EN DETALJ: Tottenham-manager Mauricio Pochettino mener britisk fotball fokuserer for mye på å slå hardt ned på filmerne. Under søndagens kamp mellom Liverpool og Tottenham fikk Dele Alli gult kort for et teatralsk fall. Foto: AFP/REUTERS

Tottenham-sjefen forsvarer filming: – Fotball handler om å lure motstanderen

Her er onsdagens oddstips

«Diving» er ukens heteste uttrykk i engelsk fotball. Men det er ikke alle som støtter det kritiske fokuset på filming.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter søndagens høydramatiske 2-2-kamp mellom Liverpool og Tottenham, der Dele Alli fikk gult kort for filming og Harry Kane ble beskyldt for å jukse seg til straffespark, har debatten rundt filming rast i engelsk fotball.

Norges landslagsspiss Joshua King har også vært en del av debatten etter helgen.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Men Tottenham-manager Mauricio Pochettino mener det er feil å fokusere så mye på spillere som prøver å lure dommeren. Argentineren kaller engelsk fotball «overfølsom» når det kommer til filming, eller «små detaljer», som han kaller det.

– For 20 eller 30 år siden ville alle gratulert en spiller hvis man klarte å lure dommeren. Ikke bare i Argentina, også i England. Dere tror at dere alltid har vært ærlige og perfekte i England. Det var den fotballen jeg forelsket meg i da jeg var barn. Fotball handler om å prøve å lure motstanderen. Gjør det ikke?

Les mer: Neymar får tyn: – Respektløst

– Hva betyr taktikk? Du legger opp taktikken for å prøve å lure motstanderen. Jeg er redd for at denne tendensen kan komme til å drepe spillet. Problemet er at alle er så overfølsomme når det kommer til denne situasjonen. Og da fokuserer man så mye på Dele Alli, sier Pochettino ifølge Daily Mail om filmingen til sin egen midtbanespiller.

Håndballjentene trener på «filming»:

– Små detaljer

Pochettino er helt enig i at Dele Allis gule kort var korrekt, men han mener hendelsen har fått altfor mye oppmerksomhet i etterkant av kampen.

– Det var gult kort, dommeren hadde rett og gjorde det perfekt. Men det blir for mye. Det er så stort fokus på den typen stiuasjoner, som jeg mener er et minimalt problem. Selvfølgelig er ikke Alli perfekt. Ingen er det. Han er en lur gutt, han er litt frekk i spillet. Men fotball er en kreativ sport hvor du trenger å være smart. Og nå fokuserer vi på så små detaljer.

Liverpool-stopper Virgil van Dijk er blant de som har reagert på det han mener er teatralsk oppførsel fra Tottenhams spillere. Han mener Harry Kane filmet seg til straffen som førte til Spurs' sene utligning søndag.

– Det er filming. Han kaster seg åpenbart, men ingen snakker om det, sa nederlenderen ifølge Sky Sports.

Vi har samlet noen av de mest latterlige forsøkene på filming i fotball:

VGs tips: Tottenham med handikap

Onsdag kveld spiller Tottenham omkamp i FA-cupen mot Newport County. Motstanderen fra fjerde nivå klarte 1-1 mot storlaget i forrige kamp, og nå skal det hele avgjøres på Wembley.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

Tottenham er i brukbar form i Premier League (5-3-0) og skal være klart best her. Selv om de har et tøft program i både ligaen og Champions League fremover, vil de neppe ta for store sjanser her, i en turnering som kan fremstå som deres mest realistiske trofémulighet denne sesongen. Ettersom troppen er skadefri bør troppen dessuten være bred nok til at de kan stille et mye bedre lag enn Newport, som dessuten mangler to spillere.

Vi anbefaler et spill på Tottenham-seier med 0-2 i handikap til 1,80 i odds. Kampen vises på Viasat 4. Spillestopp er klokken 20.40.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City26173667293854
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2713594537844
5Tottenham Hotspur2711794436840
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder