Ole Gunnar Solskjær tar over Manchester United: – Fantastisk å komme tilbake i denne rollen

Manchester United bekrefter at Ole Gunnar Solskjær (45) vil lede klubben ut sesongen. Selv er nordmannen strålende fornøyd med å være tilbake i klubben han spilte for fra 1996 til 2007.

 • Jonas Wikborg
 • Yngve Gjerde
 • Herman Tinius Folvik
 • Per Opsahl

Artikkelen er over ett år gammel

– Manchester United er i hjertet mitt, og det er fantastisk å komme tilbake i denne rollen.

Det sier Ole Gunnar Solskjær i en pressemelding publisert av Manchester United onsdag formiddag.

– Jeg ser virkelig frem til å jobbe med den talentfulle troppen vi har, støtteapparatet og alle i klubben, fortsetter han.

les også

Solskjær til United vil være så stort at det er vanskelig å fatte

Solskjær er presentert som en midlertidig manager som skal sitte ut 2018/19-sesongen. Han får med seg tildligere Sir Alex Ferguson-assistent Mike Phelan som sin høyrehånd, og i tillegg vil nordmannen jobbe tett med trenerne Michael Carrick (som han var lagkamerat med som spiller) og Kieran McKenna.

Molde har også kommet med en pressemelding onsdag. Der bekrefter de nyheten, men understreker samtidig at Ole Gunnar Solskjær i utgangspunktet er på utlån i Manchester United og at han etter planen skal komme tilbake i mai, det etter endt Premier League-sesong. I mellomtiden er det Erling Moe som leder laget.

Manchester United-direktør Ed Woodward er uansett strålende fornøyd med signeringen av den norske eks-Manchester United-angriperen.

– Ole er en klubblegende med enorm erfaring, både på banen som spiller og i ulike trenerroller. Hans historie med Manchester United betyr at han lever og puster kulturen her, og alle i klubben er i ekstase over å ha ham og Mike Phelan tilbake, sier han.

les også

Veien til Premier League: Eventyret Ole Gunnar Solskjær

Pluss content

– Vi er trygge på at han vil samle spillerne og supporterne idet vi tar fatt på andre halvdel av sesongen, legger Woodward til.

Tirsdag kveld la Manchester United ut video hvor Solskjær ble omtalt som ny midlertidig manager. Senere ble dette stoffet slettet.

Norges statsminister Erna Solberg (H) rakk også å gratulere Solskjær med jobben tirsdag kveld, før også hun gikk tilbake og slettet sin Twitter-melding. Da kom Knut Arild Hareide (KrF) på banen:

Men onsdag var all tvil feid til side, og da vartet statsministeren opp med en ny melding:

Hun er langt fra den eneste som gratulerer Solskjær på sosiale medier. Vi har samlet et knippe tweets her, og starter med hennes Ap-rival Jonas Gahr Støre:

Ole Gunnar Solskjær tar over for José Mourinho, som fikk sparken tirsdag.

les også

Engelske medier om årsaken til Mourinho-sparkingen: Fryktkultur, maktkamper og destruktivt miljø

Første kamp blir mot Cardiff, klubben han trente i 2014, lørdag. Solskjær får en på papiret relativt enkel start som United-manager. Etter Cardiff venter to hjemmekamper, mot Huddersfield og Bournemouth, før laget gjester Newcastle. Deretter venter Reading hjemme i FA-cupen, før Solskjærs første store test kommer i form av en bortekamp mot Tottenham den 13. januar.

Solskjær spilte for Manchester United mellom 1996–2007. Han avgjorde Champions League-finalen i 1999. Etter at han la opp, trente Solskjær reservelaget til Manchester United mellom 2008–2011.

TILBAKE: Ole Gunnar Solskjær jubler for scoring mot Manchester City i 2002. Nå er han tilbake som trener for klubben. Foto: Erik Hannemann

Fra 2011–2014 trente han Molde med stor suksess. I 2014 mislyktes Solskjær med å redde Cardiffs plass i Premier League. Året etter var han tilbake som Molde-trener. Nylig signerte han ny kontrakt med Molde.

les også

Solskjær til United vil være så stort at det er vanskelig å fatte

Siden Sir Alex Ferguson ga seg, etter nesten 27 år i klubben, i 2013 har United hatt fire trenere: David Moyes, Ryan Giggs (midlertidig), Louis van Gaal og Mourinho.

Manchester United er på sjetteplass, elleve poeng bak Chelsea på Champions League-plassen. PSG venter i åttedelsfinalen i Mesterligaen etter jul.

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Manchester United

Flere artikler

 1. Henning Berg om Ole Gunnar Solskjær: – Passer til å lede Manchester United ut sesongen

 2. VG erfarer: Molde er villig til å slippe Solskjær til Manchester United

 3. Pluss content

  Dette er Solskjærs høyre hånd

 4. Hevder Solskjær får rundt halvparten av Mourinhos superlønn

 5. Alsakers dom over Solskjærs pressekonferanse: – Han sa det folk vil høre

Fra andre aviser

 1. Lokalavis: Manchester United-stjernene forventer Solskjær-beskjed tirsdag kveld

  Aftenposten
 2. ESPN: – Solskjær blir United-manager om Molde lar ham gå

  Aftenposten
 3. Her kan Manchester United ha avslørt seg selv: «Solskjær blir vår vikar-manager»

  Aftenposten
 4. Her kan Manchester United ha avslørt seg selv: «Solskjær blir vår vikar-manager»

  Bergens Tidende
 5. ESPN: – Solskjær blir United-manager om Molde lar ham gå

  Fædrelandsvennen
 6. «Selvfølgelig sier Solskjær ja til Manchester United»

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no