KLAR FOR NYE TAK: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen i St. Petersburg før oppgjøret mot Zenit i fjor.
KLAR FOR NYE TAK: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen i St. Petersburg før oppgjøret mot Zenit i fjor. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Bendtner får ekstra ferie: – Bagatellmessig tilpasning

Publisert: Oppdatert: 11.01.18 10:57

Del saken på:

Lenken er kopiert
FOTBALL

Nicklas Bendtner (29) kommer ikke til å være til stede når Rosenborg starter sesongoppkjøringen førstkommende mandag.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er først ordknapp når det gjelder Nicklas Bendtners sesongoppkjøring.

– Jeg har ingen kommentar om Nicklas Bendtner, sier han.

Men dansken er fortsatt på ferie når RBK offisielt starter oppkjøringen i Abrahallen mandag. Flere har tyvstartet med fellestreninger denne uka, men Bendtner blir først å se på Gran Canaria fra 20. januar.

– Han følger resten av laget. Det eneste er at han har bittelitt flere dager ferie. Han har holdt på en halv sesong lenger enn de andre, så det er ikke noen særbehandling, svarer Ingebrigtsen.

Dansker på landslagsoppdrag

Mike Jensen og Jacob Rasmussen vil heller ikke være på plass i Trondheim mandag. De to danskene er på samling med «ligalandslaget» i Abu Dhabi. Bendtner er ikke med i den troppen, men RBK velger likevel å gi stjernespilleren noen ekstra dager fri.

– Det er bagatellmessig tilpasning, så det vil være ufornuftig å blåse det opp. Det er ingen store endringer. Noen starter litt senere enn resten, og han er en av dem. Det handler om en liten justering av totalbelastningen og tilpasninger for familie og landskamper. Noen spiller på landslaget nå, blant annet med Danmark, og noen får en større belastning i sesongen som kommer med tanke på VM, sier Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye til VG.

Blir du imponert av Kasper Foss sin Kåre-parodi?

Bjørnebye er opptatt av å tone ned søkelyset på Bendtner.

– For oss handler det om å begrense fokuset på Nicklas Bendter. Det er Bendtner, Bendtner, Bendtner hele veien, sier han.

Kåre Ingebrigtsen har hatt en god prat med Bendtner og tror dansken blir værende i Rosenborg. Han sier at han ikke tenker på mulig interesse fra andre klubber.

– Det er interesse rundt flere spillere, men jeg tenker ikke noe mer på det. Så lenge vinduet er åpent, kan ting skje. Vi er fornøyd med de vi har, og håper at ingen forsvinner. Samtidig har vi plass og mulighet til å forsterke oss, sier Ingebrigtsen.

Treneren har et klart mål for året:

– Vi skal bli bedre i 2018.

Denne artikkelen handler om