FORSVARER EDUARDO: Kroatia-sjef Slaven Bilic (t.v.). Foto: AFP

Bilic: - Eduardo er uskyldig

Kroatia-treneren ber den engelske kapteinen holde kjeft

(VG Nett) Kroatias landslagssjef Slaven Bilic er mektig irritert på Chelseas midtstopper John Terry foran onsdagens landskamp mellom Kroatia og England.

Morten Ulekleiv
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
2018 FIFA World Cup Russia™ - Teams - England - FIFA.com

- Han kan ikke si at engelske spillere ikke filmer, sier Bilic til den britiske tabloidavisen The Sun.

I helgen gikk den engelske landslagskapteinen John Terry ut og slo fast at Arsenal-spilleren Eduardo filmet da London-laget slo ut Celtic av Champions League-kvalifiseringen. I tillegg hevdet han at lignende aldri kunne skje med engelske spillere.

- Filming er noe engelske gutter ikke gjør. Vi er av og til for ærlige, sa Terry.

- Han er ingen juksemaker

Onsdag møter han og resten av de engelske stjernene Kroatia i VM-kvalifiseringskamp på Wembley. På det laget er netopp nevnte Eduardo en av de største stjernene. Terrys uttalelse vekker derfor harme hos landslagstrener Slaven Bilic.

- Jeg har kjent Eduardo i mange år. Hvis noen kjenner han, er det meg. Han er ingen juksemaker. Han er en fin, profesjonell fyr med god sportsånd, sier Bilic.

Les også:Eduardo utestengt for filming

- Jeg blåser i hvorfor Terry går ut slik. Men hvis vi skal snakke om fair play, er det ikke veldig fair av Terry å si noe slikt bare dager før landskampen. Spesielt hvis han gjør det for å legge press på dommeren, sier Bilic.

ØYEBLIKKET: Celtic-spiller Scott Brown går i strupen på Eduardo etter at sistnevnte skaffet Arsenal straffespark i kampen i London 26. august. Foto: AFP Foto: AFP

Eduardo ble utestengt i to kamper av UEFA etter at han ble beskyldt for å filme seg til et straffespark i 3-1-seiern over Celtic i siste runde av Champions League-kvalifiseringen. Den brasilianskfødte spissen får likevel være med i Kroatias tropp på onsdag. Utestengelsen gjelder nemlig kun kamper for Arsenal.

VG Nett-leser:Han har divet. Ikke noe annet. Har ikke sett så mye av han, men virker som en hyggelig type egentlig. Og står respekt av at han har kommet tilbake.Diskutér Eduardo-saken!

På tross av mye medieoppstyr etter det kontroversielle straffesparket mot Celtic, mener Bilic at hans spisstjerne ikke har latt seg påvirke i oppkjøringen til England-kampen.

- Og vet du hvorfor? Fordi han er ren. Han er ikke skyldig. Hvis han hadde vært skyldig, ville han vært påvirket. Men det er han ikke. Han er ærlig og vet at han er uskyldig, sier Bilic.

- Et stort sjokk

England leder gruppe 6 i den europeiske VM-kvalifiseringen med syv seiere av syv mulige. Kroatia ligger fire poeng bak, og er helt avhengige av å slå England onsdag kveld for å ha en liten mulighet til å vinne gruppen.

På tross av at England vant den første kvalifiseringskampen i Zagreb i fjor hele 4-1, tror Bilic at Kroatia kan klare å revansjere tapet.

- 4-1-tapet var et stort sjokk. England tror sannsynligvis, og det har de rett i, at det var stor forskjell på lagene. Men det forandrer ikke vår selvtillit. Vi tror vi kan slå England, og jeg har stor tro på ferdighetene til mine spillere.

STØTTE FRA SJEFEN: Kroatias spiss, Eduardo, får kraftig støtte fra sin landslagstrener i britisk presse i dag. Foto: AP

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder