I SCORINGSFORM: Odion Ighalo står med ti scoringer i Premier League denne sesongen. Halvparten så mange mål som hele Liverpool har scoret. Foto: Adam Davy , Ap

Scorer oftere i Premier League enn i Tippeligaen

VGs oddstips: Over 360 minutter siden sist Watford-scoring mot Liverpool

Odion Ighalo (26) scoret i nesten annenhver Tippeliga-kamp han spilte for Lyn. I sin debutsesong i Premier League scorer han enda oftere.

Publisert:

Den nigerianske spissen kom til Lyn som 18-åring i 2007. Allerede i sin debut viste han noen av sine kvaliteter, da han scoret etter å ha kommet inn som innbytter mot Viking.

VG Direkte: Watford-Liverpool 14.30

Totalt fikk angriperen syv kamper i sin første sesong i Tippeligaen. Det endte med tre scoringer. Suksessen fortsatte i 2008, og etter 13 seriekamper og seks scoringer ble Ighalo solgt til Udinese sammen med Jo Inge Berget.

Ingen av de to ble noen suksess i den italienske klubben, og mens Berget har fått sitt virkelige gjennombrudd i Malmö og på landslaget denne sesongen, har Ighalo spilt seg inn i Watford-fansens hjerter med 20 mål i opprykkssesongen fra Championship og ti mål på sine første 16 Premier League-kamper.

Spissen har også fått sitt gjennombrudd på landslaget denne sesongen, og står med to scoringer på sine syv første landskamper.

Les også: Derfor valgte han Lyn foran storklubber

BLE EN HIT: Odion Ighalo gjorde sakene sine bra det året han spilte i Lyn. Foto: Terje Bendiksby , NTB scanpix

Lang vei

Men veien fra suksessen i Lyn til å bli en av de mest omtalte spissene i Premier League har vært lang for 26-åringen.

Nigerianeren fikk kun seks kamper for Udinese i Serie A før han ble lånt ut til spanske Granada i Segunda B. Der scoret han 17 mål på 28 kamper, før han returnerte til Serie A – denne gangen som leiesoldat for Cesena. Heller ikke det ble noen suksess, da gikk turen tilbake til Spania og Granada. I 2011 fikk han sin debut i La Liga, men 12 scoringen på 74 kamper var ikke mye å skrive hjem om.

Etter å ha vært lånt ut til Granada i fire sesonger ble han lånt ut til Watford. Da han ble fristilt fra sin kontrakt med den italienske klubben, var ikke Watford vanskelig å be, og signerte spissen som nå herjer med Premier League-forsvarene.

Tøff oppgave

Nå blir spissen oppgave å bryte en vond trend mot Liverpool. Watford har ikke scoret et eneste mål på de fire siste oppgjørene mot Liverpool, mens de røde fra Merseyside har scoret syv ganger.

Sist gang Watford slo Liverpool var i 2000, mens sist gang de slo Liverpool på hjemmebane var i 1986 – den gangen ble Liverpool seriemestere.

Nå er situasjonen en helt annet. Etter 16 serierunder ligger Watford poenget foran Liverpool på tabellen, og står med tre strake seiere – fem på de siste syv. Liverpool på sin side tapte mot Newcastle nest sist, og spilte 2–2 hjemme mot West Bromwich sist.

Gjestene viste seg fra sin beste side borte mot Manchester City, og vant 4-1, men har ikke klart å finne tilbake gløden fra den kampen. Men Watford har til gode å ta poeng fra noen av de store klubbene denne sesongen. Laget har tapt mot Manchester City, Manchester United og Arsenal, og nå står Liverpool, Chelsea og Tottenham for tur.

Med tanke på Liverpools prestasjoner den siste tiden er oppgjøret noe åpent, men normalt sett skal de være et nummer for store for vertene. Borteseier gir 1,95 i odds, kampen har spillestopp 14.25 og vises på TV 2 Sport Premium.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder