TILBAKE: Joshua Gatt var et kjærkomment syn på Aker Stadion når Molde spilte 0-0 mot Haugesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Joshua Gatts skademareritt er over

MOLDE (VG) (Molde-Haugesund 0-0) Tre korsbåndskader på tre år har resultert i kun 13 minutter på banen i den perioden. I dag fikk den hurtige amerikaneren sine første minutter på banen etter skademarerittet.

  • Sebastian Langvik-Hansen

Artikkelen er over tre år gammel

Det er en lettet og glad Joshua Gatt som møter VG i pressesonen etter kampen mot Haugesund. For den uheldige amerikaneren har fått tre år ødelagt av korsbåndskader, og mot Haugesund fikk han endelig kjenne på hvordan det er å gå utpå kunstgresset på Aker Stadion igjen..

– Det er en fantastisk følelse å spille i dag. Jeg forventet å være mer nervøs, men når jeg først kom utpå matta, så følte jeg meg veldig rolig, sier Gatt.

Gatt kom innpå banen i det 67. minutt og fikk vist frem mye av det han innehar av ferdigheter.

– Jeg følte jeg gjorde det bra på noen områder. Jeg kom inn med mye gnist og gjorde det godt i angrep. Litt rusten var jeg nok, og tok noen dårlige pasninger og noen trege beslutninger som jeg må ordne opp i, sier han om sin egen prestasjon.

Ole Gunnar Solskjær var også godt fornøyd med returen til Gatt og kunne ikke unngå å smile når temaet, Joshua Gatt kom opp.

– Det er helt fantastisk å se han tilbake. Han har hatt tre korsbåndskader på tre år, og nå er han forbi den største bøyen. Nå skal han holde seg skadefri, sier han.

Sjefen er også enig med Gatt selv at han har noe å jobbe med fremover.

– Vi ser glimtet av hva han kommer til å gi oss. Han mistet litt av vurderingsevnen på når han skal spille og når han skal drible, men det kommer tilbake, sier Solskjær med et smil om munnen.

Hurtigtog

Noe av det som har vært spisskompetansen til Gatt før skadene var hans enorme fart. Han fikk nesten en halvtime mot Haugesund, og fikk vist for publikum at farten ikke har forsvunnet med skadene.

– Jeg føler at farten er der, og enda viktigere: Farten når jeg dribler er der, sier han, og legger til.

– Fart er noe man er født med. Enten har man det eller ikke. Jeg har alltid hatt fart, og jeg visste at selv om kroppen har vært mye skadet, så ville ikke farten forsvinne.

GLAD: Joshua Gatt var strålende fornøyd med å endelig få spille fotball igjen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Og akkurat den farten han snakket om var det som sørget for at Nemanja Tubic ble utvist ti minutter før slutt. Da Gatt satte opp farten så ikke serberen noe annet valg enn å legge hurtigtoget i bakken.

– Kan ikke leve i fortiden

Tidligere har skadene kommet på løpende bånd, og med en gang han har virket klar har det kommet et tilbakeslag. Amerikaneren har en klar mening om hva som skal til for å holde seg skadefri denne gangen.

– Jeg skal ikke fokusere på det. Jeg skal fortsette med det jeg gjør. Holde meg frisk, være positiv og motivert. Skadene er i fortiden. Jeg kan ikke leve i fortiden, eller tenke på det som har vært. Jeg må fokusere på det som er nå. Og akkuart nå er jeg frisk og rask, sier han til VG.

Men hva kan vi forvente fra deg i kampene som er igjen?

– Hva enn treneren bestemmer. Jeg er spilleren hans, og jeg er der for han. Om han vil bruke meg, så er det flott, for da får jeg mer trening i å spille kamp. Om han ikke føler behovet for å bruke meg noen kamper, så er det helt opp til han. Jeg skal gjøre som han sier, uansett, sier den ydmyke amerikaneren.

For der mange amerikanere kan fremstå frampå og kravstore, så er den unge mannen fra Michigan veldig ydmyk. Selv når han sier at han ønsker å spille mye, så klarer han ikke å unngå å være sindig og ydmyk.

– Personlig håper jeg å spille så mye som mulig, men alt er opp til han, og jeg respekterer de beslutningene han tar for meg i tiden som kommer, avslutter han.

Mer om

  1. Molde FK
  2. Tippeligaen

Flere artikler

  1. Målløst mellom medaljekandidatene

  2. Solskjær bekrefter at Gudjohnsen blir i Molde

  3. Erkerivalen kan avgjøre Moldes Europa-skjebne

  4. Sølvjagende Solskjær sendte tafatte Tromsø ned i gjørma

  5. Solskjær: – Vi får kjenne følelsen av å være lillebror

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder