Ronaldo kastet mikrofonen til TV-reporter i vannet

Portugal-stjernen ville ikke bli intervjuet under spasertur

Han har ikke snakket med beina så langt i EM, og i dag ville Cristiano Ronaldo (31) i hvert fall ikke snakke med munnen.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For da en TV-reporter fra portugisiske CMTV ville intervjue superstjernen under en spasertur onsdag gikk det riktig ille – for journalistens mikrofon.

Les også: Ronaldos mørke Portugal-kveld – bommet på ALT

Viste endelig treffsikkerhet

Etter å ha bommet på det meste så langt i EM, viste Ronaldo både handlekraft og presisjon da han resolutt grep tak i mikrofonen. Og kastet den i vannet.

Noe svar på spørsmålet om han var klar for kveldens kamp mot Ungarn kom ikke på tale.

Videoen går nå som en sikker vinner på sosiale medier...

Ifølge norske Jan Hagen, lidenskapelig tilhenger av portugisisk fotball, har 31-åringen i lang tid hatt et problematisk forhold til CMTV.

– Det startet virkelig i 2011 da de publiserte litt avslørende saker om moren til Ronaldos barn. Der de hevdet at det fantes en kontrakt der hun ikke skulle ha noe kontakt med sønnen. I etterkant har det også vært saker på at landslagskameratene har vært misfornøyd med ham. CMTV er ikke veldig populære hos Ronaldo, og har generelt lav troverdighet i Portugal, sier Hagen til VG.

Les også: Rekdal mener Ødegaard ikke er god nok for landslaget

– Ikke helt uventet reaksjon

STILLE FØR STORMEN: I kveld klokken 18.00 er Ungarn motstander for Ronaldo og Portugal. Her på gårsdagens trening. Foto: Francisco Leong Afp

Før Ronaldos mikrofonkast kan man se at flere sikkerhetsvakter omkranset Portugal-stjernen da laget var på en spasertur i Lyon – med en flokk tilskuere og journalister på slep.

– Under slike spaserturer før kamp er det ikke lagt opp til at spillerne skal snakke med media. Det ser voldsomt ut, men det er en ikke helt uventet reaksjon i og med at det har en forhistorie, påpeker Jan Hagen.

På Twitter har flere meldt at reporteren spør Ronaldo om han har sett nattens frisparkperle fra Lionel Messi, og at det var bakgrunnen for reaksjonen. Det stemmer ikke.

– Han spør om han er klar for kveldens kamp mot Ungarn, sier østfoldingen, som har fulgt portugisisk fotball tett siden han ble Portugal-fan under EM i 2004.

Les også: «Norske» Bjarnason ødela Portugal-festen

Lever farlig foran Ungarn-kampen

Portugal var klare favoritter til å vinne gruppe F, men etter uavgjort mot både Island og Østerrike er Ronaldo og gjengen i trøbbel. Med tap for Ungarn i kveld ryker Portugal ut allerede i gruppespillet.

Real Madrid-stjernen hisset også på seg fotballpublikummet da han gikk av banen mot Island uten å takke motstanderne for kampen. Etterpå kritiserte han spillerne fra den desidert minste EM-nasjonen for å vise «simpel mentalitet».

Men Portugal har EM-avansementet fortsatt i egne hender. Med seier mot Ungarn klokken 18 i kveld blir det gruppeseier, og med uavgjort går også laget til Fernando Santos videre. Det vil uansett være svært viktig for Portugal å vinne gruppe F. Det vil gjøre veien til en eventuell finale klart enklere. Da venter laget som blir nummer to i gruppe E i åttedelsfinalen. Det blir enten Belgia, Sverige eller Irland.

Les også: NRK-reporter hisset på seg Portugal-sjefen med Ronaldo-spørsmål

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder