FESTFOTBALL: Walcott (i midten) gratuleres av Monreal (t.v.) og Alexis Sánchez (t.h.) etter å ha scoret Arsenals andre.
FESTFOTBALL: Walcott (i midten) gratuleres av Monreal (t.v.) og Alexis Sánchez (t.h.) etter å ha scoret Arsenals andre. Foto: Ben Stansall AFP

Valset over Chelsea på eget gress: Hyller Arsenals tiki-taka-mål: - Et av de vakreste angrepene jeg har sett på Emirates

Conte: - Akkurat nå er vi et godt lag, men bare på papiret

FOTBALL

(Arsenal - Chelsea 3-0) Arsenal hadde ikke scoret mot Chelsea på over seks ligakamper. Lørdag avgjorde de London-derbyet med to mål på tre minutter før kvarteret var spilt.

Publisert: Oppdatert: 24.09.16 20:56

Men Arsenal-fansen må sende en stor takk til Gary Cahill for at Alexis Sánchez elegant fikk lov til å lobbe inn 1-0 etter 11 spilte minutter.

Chelsea-stopperen fomlet med ballen som bakerste mann, og den chilenske storscoreren sørget for at Arsneals måltørke mot Chelsea i ligasammenheng stoppet på 583 minutter - eller nesten seks og én halv kamp.

– Jeg er veldig glad. Vi måtte endre på den nylige historien, sier Arsenal-manager Arsène Wenger med et smil om munnen.

Scoringen ga blod på tann, men om mål nummer én var en gavepakke, så var mål nummer to det motsatte: en oppvisning i tiki-taka.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

Arsenal spilte seg fint inn på Chelseas tredjedel, og der gikk alt på skinner. Özil og Iwobi spilte veggspill på direkten, Iwobi fant Bellerín med en stikker, backen la inn på første og i feltet fikk Walcott æren av å dytte ballen over streken.

Det var for øvrig han som scoret det forrige Arsenal-målet i en ligakamp mot Chelsea, tilbake i januar 2013.

– Jeg var på rett sted til riktig tid, og jeg er åpenbart fornøyd med det, sier målscorer Walcott.

– Det er et av de vakreste angrepene jeg har sett på Emirates. Det er disse stundene han drømmer om, Arséne Wenger, utbrøt en ekstatisk Øyvind Alsaker. Han kommenterte kampen for TV 2, og hyllet «kollektivet Arsenal» flere ganger i løpet av kampen.

Tidligere lørdag: United-oppvisning uten Rooney | Spår L'pool i tetkampen etter ny målfest

– Det har han rett i, stemmer Petter Myhre i TV 2s studio i.

– Det er så nydelig, så nydelig, så nydelig, sier han.

– Dette er de øyeblikkene Wenger lever for, og jeg tror faktisk slike øyeblikk betyr mer enn selve resultatet, supplerer tidligere Premier League-keeper Erik Thorstvedt i samme studio.

Og det ble mer.

Fem minutter før pause var det en ren to mot to-duell mellom Mesut Özil og Alexis Sánchez mot Gary Cahill og David Luiz.

De to førstnevnte kunne knapt gjort det bedre. Özil fant Sánchez, som chippet tyskeren gjennom og som så at sin tyske makker overlistet Courtois med en volley.

Den andre omgangen brukte hjemmelaget til å kontrollere inn seieren. Det endte 3-0 i favør Arsenal i London-derbyet. Arsenal har nå 13 poeng, noe som holder til en foreløpig 3. plass. Chelsea er tre poeng bak, på en 8. plass.

– Antonio Conte (Chelsea-manager) har ikke for vane å komme under i kamper, og det ser ikke ut som om han har noen grep for å snu kampene, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland om Chelsea.

– Vi må jobbe mye mer. Akkurat nå er vi et godt lag, men bare på papiret. Vi må jobbe for å bli et bra lag igjen på banen, ikke bare på papiret, sier Antonio Conte, som ikke ønsker å legge skylden på enkeltspillere.

– Det er ikke riktig for spilleren å snakke om enkeltfeil. Vi vinner som et lag og taper som et lag, sier han.

Her kan du lese mer om