DENNE ER TIL DEG: Ashley Williams feirer sin matchvinnerscoring mot Watford. På tribunen satt hans nye trener Francesco Guidolin. Foto: Rebecca Naden , Reuters

Swansea ønsket ny trener velkommen med viktig seier

(Swansea – Watford 1-0) Italieneren Francesco Guidolin (60) ble bekreftet som Swansea-trener bare timer før kampen. Han satt på tribunen og kunne glede seg over å ta over et lag på over nedrykksstreken.

Publisert:

For Swanseas seier over den nyopprykkede høstsensasjonen Watford, som har blitt dratt ned på jorden igjen av et råtøft juleprogram, sender den walisiske klubben opp fra nedrykksplass og til 17. plass.

Kanskje var det den lille ekstra motivasjonen av å ha den nye manageren på tribunen som utgjorde forskjellen for laget som har levert prestasjoner langt under det forventede denne sesongen.

Guidolin har lang fartstid som trener i italiensk fotball. Han har blant annet ledet Udinese til tredjeplass i Serie A, og har tatt Parma, Palermo og Vicenza til opprykk. Med sistnevnte vant han den italienske cupen i 1997.

VG LIVE: Slik var kampen

Bare to seirer siden oktober

Det var midtstopper og kaptein Ashley Williams som ble helten på Liberty Stadium med en elegant heading like før halvtimen var spilt. Han bekreftet at den nye treneren ga spillerne en ekstra dytt.

KLOPP AVSLØRER: Var i jobbsamtaler med Manchester United

– Jeg tror det har noe å si, ja. Det er en ny person vi må imponere, sier Williams i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

– Vi trengte denne seieren. Vi fortjente helt klart tre poeng, men jobben har akkurat begynt. Vi har vunnet tidligere i sesongen uten å klare å starte en seiersrekke, sier han.

UNITED VANT: Rooney avgjorde med historisk scoring

Saken fortsetter under bildet!

NEW BOSS: Francesco Guidolin smiler på tribunen under Swanseas seier over Watford. Under neste kamp står han på sidelinjen og dirigerer. Foto: Matthew Childs , Reuters

Straffesituasjon

Den walisiske midtstopperen var ikke bare involvert i vinnermålet. Han kunne også kostet laget sitt seieren da han rev ned Watford-spiss Odion Ighalo i feltet drøye fem minutter før slutt. Men dommeren blåste ikke straffe.

– Watford må føle seg snytt i dag. Han gir dommeren en grunn til å blåse, etter min mening. Men brytetak er tydeligvis lov, sier Simen Stamsø Møller i TV 2s studio etter kampen.

Den franske spissen Bafétimbi Gomis kunne satt spikeren i kisten ett minutt på overtid, men hans knallharde avslutning med venstrefoten smalt i stolpen. Det ble ikke skjebnesvangert for de hvitkledde – men det var bare så vidt. For tre minutter ut i overtiden fyrte Watfords Troy Deeney av et skudd som snek seg noen få centimetere utenfor stolpen.

LEST DENNE? Hevder Ferguson kan gjøre United-comeback

Seieren var Swanseas første i 2016, etter to tap i Premier League og pinlig exit mot League 2-klubben Oxford (nivå 4). Det var bare lagets andre trepoenger siden 24. oktober – og det var tydelig at den smakte godt, for spillerne feiret som om de hadde vunnet en cupfinale da dommeren blåste for siste gang.

Watford sliter: – Inne i en alvorlig blindgate

For Watford går formkurven motsatt vei. Quique Sánchez Flores' menn gikk på sitt tredje tap på rad i Premier League – en sterk kontrast til den eventyrlige høstsesongen hvor de blant annet vant fire strake kamper fra november til desember.

– De er inne i en alvorlig blindgate, sier TV 2s Kasper Wikestad.

Den tidligere Lyn-spissen Odion Ighalo, som var årets toppscorer i engelsk fotball i 2015, har fortsatt ikke scoret etter nyttår.

HUSKER DU? «Crazy Klopp» nektet å ta manager i hånden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder