I SLAGET: For Mark Hughes er det nærmest som en dans på roser å være Stoke-manager om dagen. Foto: Carl Recine , Reuters

Mark Hughes har forvandlet Stoke: Fra «kick and run» til «Stokelona»

VGs oddstips: Pulis får trøbbel mot sin tidligere klubb

Siden Mark Hughes (52) overtok managerstolen i 2013, har Stoke gått fra å være et lag «ingen» liker til å bli en publikumsfavoritt - som blir sammenlignet med Barcelona.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Under Tony Pulis var Stoke kjent som et lag som kun slo langt, spilte på kanten tøff fotball og laget ble av flere kalt det siste «kick and run»-laget i Premier League.

Det gjorde klubben lite attraktiv blant andre supportere og andre fotballglade mennesker. Våren 2013 skilte Pulis og Stoke lag etter syv år i managerens andre periode i klubben.

VG Direkte: Kl. 13.45: West Ham - Liverpool | Kl. 16.00: West Brom - Stoke | Man. United - Swansea | Arsenal - Newcastle | Leicester - Bournemouth 18.30 | Watford - Man. City

Inn kom Mark Hughes, og med han som sjef har de denne sesongen fått navnet «Stokelona» av spansk presse, mens tyske Sport1 skrev etter seieren mot Everton mandag historien om «Stoke - et suksesslag skapt av Bundesliga».

Les også: Diouf mistet moren i ulykken i Mekka

«Kick and run»-stempelet er de kvitt, og nå herjer tekniske spillere som Bojan og Xherdan Shaqiri for The Potters. Mens det endelig har løsnet for Marko Arnautovic, og Ibrahim Afellay igjen ligner på talentet Barcelona hentet for snart fem år siden. I andre rekke har de blant annet tidligere Molde-spiss Mame Biram Diouf.

Langpasningen er erstattet med flotte kombinasjoner, tøffe taklinger er nå blitt til tekniske detaljer og dødballscoringer kommer i tillegg til praktscoringer.

I tillegg har de keeperen i Premier League med flest redninger. Jack Butland har så langt en redningsprosent på 79,5.

• Suksess i Stoke - trøbbel i Manchester. I dag møter van Gaal sitt spøkelseslag

I dag jakter Stoke sin tredje seier på åtte dager når de gjester gamlesjefen, Tony Pulis, og hans nye klubb West Bromwich.

Stoke kommer fra sterke seiere mot Manchester United og Everton, og står kun med to tap på fremmed gress denne sesongen.

West Brom har kun vunnet én av sine seks siste seriekamper, og har kun vunnet tre av ti hjemmekamper denne sesongen.

Oddsen for Stoke-seier på The Hawthorns er 2,65. Med formen The Potters har vist den siste tiden, synes vi det er meget spennende denne lørdagen. Kampen har spillestopp 15.55.

Hughes kan også lede Stoke til sin første tittel siden 1974 - laget møter Liverpool i semifinalen i Ligacupen. Klubbens eneste trofé i engelsk toppfotball var nettopp Ligacupen i 1974.

Den første semifinalen allerede tirsdag. Det tette kampprogrammet gir Stoke-spillerne virkelig muligheten til å vise hva de er laget av.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder