Jonevret: – Synd ferien kommer nå

(Viking - Bodø/Glimt 2-0) Viking-trener Kjell Jonevret (53) er godt fornøyd med å ta sommerferie med 23 poeng og roser Viking-spillerne for en god vårsesong.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi er fornøyde med å vinne. Guttene har gjort en bra vår. 23 poeng er bra. Det er synd ferien kommer nå for det pleier å skje så mye i Viking da. Nei da, vi nyter dette her. Herlig, sier Viking-trener Kjell Jonevret til TV 2.

Foran drøye 10.000 tilskuere i Stavanger var Viking klart best. Bursdagsbarnet Björn Daníel Sverrisson nikket inn 1-0 allerede etter fire minutter.

– Veldig kjekt, konkluderte islendingen.

Et drøyt kvarter etter 1-0-målet lurte Claes Kornberg bort to Glimt-spillere før han feide kula i hjørnet.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

– Kampen ble ødelagt de første 15-20 minuttene. I andre omgang hadde vi minst like mange sjanser som Viking, men vi er nødt til å sette dem. Vi har nok å jobbe med i ferien, sier Glimt-trener Aasmund Bjørkan til TV 2.

Voldsom Viking-start

Viking skapte tre store sjanser de første 12 minuttene. Kristoffer Haugen assisterte Sverrisson på 1-0-målet og forsøkte på ny kort tid senere, men da nikket søndagens bursdagsbarn utenfor.

Kort tid senere var det Sverrisson som slo gjennom Suleiman Abdullahi, men fra fin posisjon skjøt han utenfor. Glimt rakk aldri å heve seg før det smalt igjen.

Claes Kronberg vendte vekk Ulrik Saltnes og lurte Martin Bjørnbak før han satte ballen sikkert i hjørnet.

Også etter pause var det Viking som åpnet klart best, og de ivrigste hjemmesupporterne bak mål trodde ikke det de så da en ellers god Samuel Adegbenro skjøt over fra tre meters hold.

To uker siden: Viking buet av banen: – Vi fortjente å bli pepet ut

Svak straffe

Glimt hevet seg de siste 45 minuttene og skapte flere sjanser, men fikk blant annet aldri i gang vingen Trond Olsen på sin gamle hjemmebane. Mathias Normann fikk to ok muligheter til å redusere, men Iven Austbø var solid mellom stengene.

Viking fikk sjansen til å øke til 3-0 åtte minutter før slutt da dommer Ken Henry Johnsen mente Ulrik Saltnes handset i feltet. André Danielsen så ut til å vente ut keeper Simon Thomas, men satte ballen i samme hjørne som keeperen lå og ventet.

– Dette var ikke bra nok. Vi hadde sjanser i andre omgang, men fikk ikke inn ballen. Det ble en fortjent hjemmeseier, sier Glimts Thomas Jacobsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder