EM-HJEMME: Matthias Vilhjalmsson trodde på EM-tur, men ble vraket. Her etter lørdagens kamp mot Bodø/Glimt (0-0). Ingen opptur det heller.

EM-HJEMME: Matthias Vilhjalmsson trodde på EM-tur, men ble vraket. Her etter lørdagens kamp mot Bodø/Glimt (0-0). Ingen opptur det heller. Foto: Ole Martin Wold NTB scanpix

RBK-Vilhjalmsson EM-vraket av Lagerbäck: – Ikke bruk for meg

Ser Islands EM-kamper sammen med lagkamerater av overtro

BODØ (VG) RBK-angriperen Matthias Vilhjalmsson (29) trodde han var en del av Islands mirakuløse EM-tropp inntil han fikk sjokkmeldingen fra landslagstrener Lars Lagerbäck.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Du må spørre ««Lasse» hvorfor jeg ikke er med, sier Matthías Vilhjálmsson.

Han fikk sjansen i to treningskamper før EM – mot Finland og Emiratene – så kom det nedslående øyeblikket. Navnet hans ble ikke lest opp da svenske Lagerbäck tok ut mannskapet foran turneringen i Frankrike.

– Han (Lagerbäck) hadde ikke bruk for meg. Han mente andre var bedre, sier Matthías Vilhjálmsson.

Les også: RBK-Kåre bekrefter «blodtreninger»

Island har tatt Europa med storm. De er ubeseiret i EM etter fire kamper. England ble sensasjonelt slått ut i åttedelsfinalen. I kveld venter vertsnasjonen Frankrike i kvartfinalen. Kan mirakelet skje igjen...

– Jeg skulle selvsagt vært med på eventyret, men jeg kan nesten ikke klage når de spiller som de gjør. De har slått England ut av EM, og møter Frankrike i kvartfinalen. Egentlig er jeg bare stolt, sier Vilhjalmsson.

ISLAND-BOSS: Lars Lagerbäck. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Rosenborg-spilleren står med to mål på 15 landskamper. Hans islandske kolleger i RBK, Holmar Eyjolfsson og Gudmundur Thorarinsson, fikk heller ikke sjansen til å være med på den elleville festen som har fått 330.000 islendinger til å gå helt bananas.

VG kommentar: Island er det «nye Norge»

Kåre Ingebrigtsen kommenterer vrakingene av RBK-islendingene på en ironisk måte.

– Island må være «steingode»» når ingen av disse tre er med, sier Kåre Ingebrigtsen.

Han fortsetter: – Det er rart at han ikke fant plass til noen av våre, men på den annen side må Lagerbäck få skryt. Han har gjort det Rosenborg har vært kjent for; plukket et lag, og det er dem som har de beste relasjonene og jobber hardt nok sammen, sier Ingebrigtsen.

Les også: Miraklet Island - slo ut England

Vilhjalmsson forteller til VG at han sammen med Eyjolfsson og Thorarinsson følger et fast ritual under EM. Av ren overtro ser de kampene sammen. Og de fortsetter på «stamstedet» i Trondheim.

– Vi møtes hjemme hos meg, og vi er blitt litt overtroisk. Dette må vi gjøre riktig. For vi har vunnet de to siste kampene 2–1. Kanskje det skjer igjen, sier Vilhjalmsson.

VGTV: Uavgjort mellom Bodø/Glimt – Rosenborg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder