SNAKKET MED VG: Her svarer Tottenham-spiss Harry Kane på VGs spørsmål etter 6-1-seieren over Inter på Ullevaal Stadion. Foto: Krister Sørbø NTB scanpix

Kane til VG: – Jeg kan slå Zlatan

ULLEVAAL STADION (VG) Harry Kane ble toppscorer i Premier League i fjor. Nå får han konkurranse fra Zlatan Ibrahimovic, men det bekymrer han seg ikke så mye for.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Han er en enorm spiller som har scoret mål i alle ligaene han har spilt i, men tror at jeg kan slå Zlatan, sier Harry Kane til VG.

Den engelske stjernespissen snakker med VG etter å ha vært med på å slå Inter hele 6-1 på Ullevaal Stadion. Det var Kanes første kamp i sesongoppkjøringen, men han scoret likevel to mål og slo en målgivende pasning.

Bakgrunn: Tottenham holdt lekestue på Ullevaal

Zlatan Ibrahimovic har også sendt ut en advarsel til Premier League-rivalene før sesongen. Svensken scoret på saksespark bare fire minutter ut i Manchester United-debuten.

KANE-RIVAL: Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic er en het kandidat til å bli toppscorer i Premier League denne sesongen. Foto: Oli Scarff AFP

Det er med andre ord klart for en toppscorerduell til å få vann i munnen av.

– Jeg har troen på meg selv. Jeg må bare fokusere på det jeg har å gjøre og hjelpe laget mitt, så kommer forhåpentligvis målene. Forhåpentligvis kan jeg slå Zlatan i kampen om toppscorertittelen. Det blir en god test, og jeg er klar for den, sier Kane til VG.

Husker du? Kane-valg fikk England-legende til å riste på hodet

Peker ut konkurrentene

Kane ble toppscorer med 25 mål i Premier League forrige sesong. Han peker ut sine største konkurrenter til den kommende sesongen, som starter mot Everton på lørdag om en drøy uke.

– Det er mange gode spisser. Sergio Agüero er der oppe, Zlatan, som sagt, og Rooney. Det blir hard konkurranse, så jeg gleder meg til det. Jeg håper jeg kan bli toppscorer igjen, sier Kane.

Fått det med deg? Kane var spydspiss på VGs flopplag

Han har fått enorme mengder tyn etter et skuffende EM med England, der han ikke maktet å score et eneste mål. Men etter en etterlengtet ferie så spissen ut til å være tilbake i gammelt slag under generalprøven i Oslo. Tottenham-stopper Toby Alderweireld har troen på en ny sukses-sesong for Kane.

– Vi har stor tro på ham. Han er ung, talentfull og er veldig sulten, så jeg tror han kommer til å ha en stor sesong, sier den belgiske forsvarsspilleren.

– Du skal møte Zlatan denne sesongen. Hva tenker du om å spille mot ham?

– Jeg skal møte mange store spisser, så... Jeg tar bare en kamp om gangen, sier Alderweireld til VG.

Harry Kane spilte for første gang med Tottenhams sommersignering Vincent Janssen, som ble toppscorer i nederlandske Eredivise forrige sesong. Han ser lyst på spissparets fremtid.

– Han gjorde det kjempebra da han kom inn. Jeg spilte rett bak ham, og han er sterk og god til å holde på ballen. Jeg er sikker på at dere kommer til å se oss sammen denne sesongen, men manageren må bestemme hvordan vi skal spille, sier Kane.

Les også: Rister på hodet av Arsenals forklaring: – Man blir provosert

Hyller norske fans

Tottenham-kaptein Hugo Lloris var henrykt over de norske Tottenham-supporterne som tok imot laget i Oslo.

– Vi ble tatt imot veldig godt. Jeg er veldig overrasket over å se så mange Spurs-fans her. Det er veldig behagelig. Allerede i går kveld fikk vi gå og lufte oss litt i gatene, og vi kjente på stemningen, som gjorde at vi følte oss bra allerede før kampen, sier Lloris til VG.

Han ønsker å si følgende til norske fans:

– Vi takker dem for deres varme velkomst. Jeg håper de satte pris på kampen, det var jo mange mål, og jeg tror de nøt det, akkurat som oss.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino var også begeistret over fansen i Oslo.

– Fantastisk! Jeg synes de var herlige. Velkomsten vi fikk av supporterne våre var, som dere ser, var strålende, sier den argentinske manageren.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder