VÅLERENGAS NYE SJEFER: Kjetil Rekdal og Ronny Deila fra pressekonferansen på Valle onsdag. Sistnevnte ble presentert som VIF-trener fra og med nyttår av. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Nordlie om rolle-skepsisen: – Kan bli jævlig bra

Tre Vålerenga-kjennere tror den nye lederkonstellasjonen kan ta Oslo-klubben til nye høyder. At Kjetil Rekdal (47) og Ronny Deila (40) skal samarbeide ser de på som uproblematisk, med noen forbehold.

 • Wegard Bakkehaug
 • Marius Guttormsen

Artikkelen er over tre år gammel

– I utgangspunktet er det en utfordring når du flytter folk «opp eller ned». Jeg tror det viktigste er at det er en personlig kjemi der. Jeg tror det kan gå fordi jeg tror Rekdal klarer å ikke bry seg med hvordan de skal spille og heller være sparringspartner til Ronny, sier Tom Nordlie til VG, på spørsmål om han tror de to profilene kan jobbe sammen.

Les også: Deila om VIF-jobben: – En stor dag

– Kan bli jævlig bra

På en pressekonferanse på Valle i går ble det klart at Rekdal går inn i en stilling som sportslig administrativ leder i Vålerenga etter sesongen. Tirsdag offentliggjorde klubben at de har hentet Erik Espeseth fra Strømsgodset som ny daglig leder, mens Ronny Deila blir trener for Oslo-klubben.

Nordlie kjenner begge de to profilene godt og legger ikke skjul på at Rekdal er nøkkelen til at den nye konstellasjonen skal fungere. Han mener vanskelighetene erfaringsmessig knytter seg til personen som flyttes «opp» eller «ned» i systemet.

– Hvis rolleavklaringen er på plass kan det bli jævlig bra. Jeg kjenner begge to og tror ikke de hadde gått inn i dette hvis de ikke trodde det skulle gå. Det er fordeler og ulemper med å beholde Rekdal, men hvis det funker kan det bli veldig bra, sier den nåværende Skeid-treneren.

Les også: Rekdal og Deila brøt ut i latter av Ødegaard-spørsmål

VIF-legende: – Veldig positiv

Også Brann-speider Lars Tjærnås og tidligere Vålerenga-spiller og landslagsspiss, Pål Jacobsen, har tro på løsningen som ble lansert i går.

– Det er to flinke folk med bred erfaring. Begge har felles interesser av at det skal fungere. Rekdal har nok et spesielt forhold til Vålerenga. Derfor tror jeg han er villig til å legge det lille ekstra i det, sier Tjærnås.

– Jeg tror på dette, selv om det er to såkalte sjefer. Nå vet ikke jeg helt hvordan arbeidsfordelingen blir. Det spørs hvor mye den ene legger seg i den andres arbeid, men det regner jeg med er avtalt på forhånd. Jeg regner med at de har snakket godt sammen siden de lanserer den tanken. Jeg er veldig positiv, sier Jacobsen til VG.

Les også: Slik svarer Vålerenga-duoen på Twitter-refs

VIF som topplag? – Det skulle bare mangle

På spørsmål om Deila kan gjøre et topplag av Vålerenga i løpet av fire år, svarer Nordlie slik:

– Ja, men det skulle bare mangle. Fordi med Espeseth ved roret har du en som tar seg av det økonomiske og administrative. Der har det vært mye jobb på få, sier han, og fortsetter:

– Ronny hadde aldri tatt det laget hvis ikke Espeseth og Trøim hadde forpliktet seg til tiden fremover. Og VIF har etter min mening en Tippeliga-stall som ikke står tilbake for noen bortsett fra Odd, Molde og Rosenborg. I tillegg tror jeg de får midler til å hente inn spillere. Nå er det snakk om å bygge en prestasjons-, vinner- og god organisasjonskultur. Det tar litt lengre tid, men å skape resultater med en gang på banen trenger ikke ta tid, sier Nordlie.

Tjærnås: – Alt ligger til rette

Tjærnås lister opp enkelte «grunnsøyler» han mener må være på plass for å lage et topplag: Økonomi, fasiliteter og skape kultur.

– De to første tingene tror jeg kommer på plass hvis Trøim har sagt han er med og er villig til å betale det. Det andre blir bedre når de får ny stadion. Det tredje er en utfordring. Det handler om å skape kultur. Det er det det kommer til å stå og falle på, sier Tjærnås.

– Hvis de klarer det så ligger alt til rette for å skape et topplag i Oslo. Det er mye rarere hvis de ikke klarer det i løpet av fire-fem år enn hvis de klarer det. De er enerådende i Norges største by med rammebetingelser som er på høyde med andre som har greid det tidligere.

Jacobsen har stor sans for trenertypen Deila og tror Vålerenga bli et markant lag i toppen av Tippeligaen neste år.

– Han satser ungt og vet hva han gjør. Jeg tror han er flink. Jeg håper han står godt til VIF som klubb og jeg tror Deila takler det meste, sier han.

Fått det med deg? Fjørtoft og Rekdal i heftig Ødegaard-diskusjon

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Vålerenga Fotball
 3. Ronny Deila
 4. Kjetil Rekdal

Flere artikler

 1. «Tor Olav har vært en snill onkel. Nå blir han også en god onkel»

 2. VIF-Trøim: – Målsettingen er at hele Oslo skal bli stolte

 3. Rekdal med tirade mot Vålerenga: – Det er ingen sjel igjen der

 4. VG erfarer: Deila nærmer seg Vålerenga

 5. Vidar Davidsen om VIF-krisen: Ekspert: - Finner klubben en løsning som Kjetil og Ronny er happy med, er det bra

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder