Aalesund-profilen: – Jeg er skuffet over meg selv

NFF vil vurdere Riise-straff etter dommerutblåsningen

En rasende John Arne Riise (35) ga dommeren en overhaling og sparket til døren på dommergarderoben etter kampen mot Viking i går. I dag la han seg langflat på sin egen Facebook-side.

  • Lillian Holden

Artikkelen er over fire år gammel

«God morgen. Jeg vil starte dagen med å legge meg paddeflat og beklage min oppførsel etter kampen i går. Det finnes ingen unnskyldning på det jeg sa om dommeren etter kampen».

Slik innleder Riise innlegget han la ut på Facebook i morgentimene mandag. Han fortsetter med å understreke at det han gjorde mot dommer Trond Ivar Døvle etter kampslutt på Color Line Stadion søndag kveld, ikke hører noe sted hjemme.

– Fy f***, for en f****dommer, sa Riise idet han stormet av gressmatta.

– Det kom i kampens hete. Jeg må bare beklage at jeg brukte de ordene som ble vist på TV. I kampens hete sier man ting man kanskje ikke tenker seg to ganger om, sa en angrende John Arne Riise til VG like etter hendelsen.

Sier unnskyld

Riise var fryktelig frustrert over dommer Døvle underveis i gårsdagens kamp, som endte i tap mot Viking - klubbens fjerde strake. Vikings første scoring i kampen kom etter en ballmiss fra Riise, hvor han forsøkte å drible seg fri rett utenfor egen sekstenmeter.

Det lyktes han dårlig med - i stedet gikk ballen rett i beina på Mathias Bringaker, som utlignet for Viking. Etter hvilen sørget Suleiman Abdullahi for ny scoring for gjestene, og kampen endte i et sviende 1-2-tap for Aalesund.

Da kokte det aldeles over for en illsint Riise, som måtte dyttes vekk av lillebror Bjørn Helge da han var borte hos dommerne for å si sin mening etter at sluttsignalet hadde gått.

Har du lest denne? Den utrolige hjemkomsten

I dag er Riise en angrende synder.

«Jeg vil presisere at jeg ikke sa noe slikt til dommerne face to face, men idet jeg gikk av banen. Jeg vet at jeg er et forbilde for mange, spesielt unge barn og jeg er skuffet over meg selv for at jeg lot dette skje», skriver han på Facebook.

Riise lover videre bot og bedring.

«Jeg vil nå lære av dette, se fremover og ikke la noe slikt skje igjen. Så til alle som fikk med seg dette i går, vil jeg si unnskyld. Media hopper selvsagt på det som skjedde i går, men jeg må nå legge dette bak meg og se fremover. Beklager».

VGTV: Her renner det over for Riise

Risikerer straff

Hos Norges Fotballforbund varsler de i dag at de vil se på hendelsen med John Arne Riise i løpet av dagen i dag. Det bekrefter seksjonsleder for juridisk avdeling hos NFF, Espen Auberg, overfor Sunnmørsposten.

Når forbundet får en slik sak i fanget, er det i første omgang påtalenemnda som tar stilling til hendelsen. Dersom de mener det er verdt å gå videre med det, havner saken hos disiplinærutvalget.

Det betyr at Riise kan få en eventuell straff fra forbundet i morgen, dersom NFF finner situasjonen graverende nok. Austad fikk spørsmål fra Sunnmørsposten om det har noen betydning at Riise kom med den grove dommerkarakteristikken idet han gikk av banen, og ikke sa det direkte til dommer Døvle.

– Det trenger ikke nødvendigvis ha noen betydning. Det er noe som vil kunne rammes av bestemmelsen rundt karantene uansett, sier Auberg.

Mer om

  1. Aalesund FK
  2. John Arne Riise

Flere artikler

  1. AaFK-Hoff om Riise-straff: - Ikke uventet om han får to kamper

  2. Riise straffes med to kampers karantene

  3. Her koker det over for Lehne Olsen: - Bare å beklage

  4. Sint Riise ble dyttet vekk av lillebror: – Legger meg paddeflat

  5. Lehne Olsen venter straff etter dommerutbruddet: – Pinlig av meg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder