BLIR ELLER DRAR? Martin Ødegaard i oppvarming foran kampen mellom Real Madrid og Levante i mars. Foto: Alberto Saiz AP

Zidane om Ødegaard: – Han trenger spilletid

Zinedine Zidane (44) vil ikke bekrefte at Martin Ødegaard (17) leies ut den kommende sesongen, men er klar på at nordmennen trenger å spille seniorfotball på høyt nivå.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Real Madrid-sjefen møtte pressen på Lerkendal dagen før supercupfinalen mot Sevilla tirsdag og unnskyldte engelskkunnskapene sine før han svarte på spørsmålet fra salen om planen nå er å leie ut Martin Ødegaard:

– Vel, det var lett, sa Zidane, smilte og fortsatte:

– Han er med oss. Han har vært med laget under oppkjøringen og jeg er fornøyd med ham. Etter hvert får vi bestemme oss hva vi skal gjøre. Han også. Frem til den 31. august kan alt skje. Ideen jeg har for Martin er at han må spille litt. Vi vet at det er komplisert i Madrid med mange gode spillere. Han trenger spilletid, men vi får se. Jeg er veldig fornøyd med det han har vist til nå.

Lest denne? Skryter av «frekk» Ødegaard: – Veldig god

Ikke i Trondheim

Martin Ødegaard var én av 25 spillere som opprinnelig ble meldt inn som Real Madrids supercuptropp, men Zidane tok likevel ikke med seg nordmannen til Trondheim.

– Slik jeg tolker det, kommer utelatelsen fordi Real Madrid er nærmere en løsning for et leieopphold, sier Viasat-ekspert Petter Veland og tror på en avklaring før 13. august - datoen Real Madrid tror avgjørelsen kommer i deres anke til FIFA etter overgangsnekten.

– Får Madrid leid ut Ødegaard før avgjørelsen faller, kan de hente ham tilbake sommeren 2017 fordi en dom ikke kan ha tilbakevirkende kraft. Hvis FIFA kommer med avgjørelsen sin før klubben får leid ham ut, kan han ikke spiller for Real Madrid igjen før sommeren 2018, riktignok dersom anken ikke tas til følge, sier Veland.

AS-journalist Álvaro De la Rosa Gutierrez sa til VG tidligere tirsdag at han tror det er sportslige grunner til at Ødegaard ikke er blant de 20 Real Madrid-spillerne som landet i Trondheim tirsdag, men han er sikker på at 17-åringen flytter på seg i sommer.

– Jeg tror han ender opp i Bundesliga, kanskje i Leverkusen, men han venter nå på et tilbud fra Liverpool. Jeg tror imidlertid at Real Madrid foretrekker at Ødegaard drar til Tyskland, sier De la Rosa Gutierrez.

Les mer: Tyskland-kanalen som åpner seg for Ødegaard

Ronaldo trener for seg selv

Real Madrid har ikke med seg Gareth Bale, Pepe, Cristiano Ronaldo eller Toni Kroos til Trondheim. Karim Benzema er på plass, men det er ikke sikkert franskmannen starter.

– Han er ok, men vi risikerer ikke noe. Det viktigste er at han ikke lenger har problemer. Flere av spillerne har hatt sine ferier etter EM slik de også skal etter en lang sesong. Jeg skulle gjerne hatt alle her, men de kom tilbake så sent som lørdag og trener for seg selv i Madrid, sier Zidane.

Real Madrid-sjefen fikk også flere spørsmål om den ferske Paul Pogba-overgangen, men ville ikke svare på om spanjolene hadde vært med i budrunden eller om han synes prisen er for høy.

– Vi har forberedt oss godt. Klart vi mangler viktige spillere, men jeg er strålende fornøyd med det laget som er her, sier stopper Sergio Ramos.

Dette er Real Madrid-troppen som møter Sevilla:

Kiko Casilla, Luca Fernández, Rubén Yáñez, Dani Carvajal, Danilo, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Nacho, Marcelo, James Rodríguez, Casemiro, Mateo Kovacic, Luka Modric, Isco, Marco Asensio, Lucas, Álvaro Morata, Karim Benzema, Marcos Llorente, Mariano Díaz.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder