TAKTIKKERI: Lars Arne Nilsen (52) valgte å komme med et taktisk krumsprang, på papiret, da han offentliggjorde en utradisjonell 5-0-5-formasjon i forkant av kampen mot Molde. Det fikk Molde-trener Ole Gunnar Solskjær (43) til å smile. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Brann «stilte» i en 5-0-5-formasjon mot Molde: – Artig

MOLDE (VG) (Molde - Brann 2-0) På den offisielle kamprapporten startet Brann kampen i en 5-0-5-formasjon. Det skapte reaksjoner i Molde-leiren.

 • Joakim Rødven

Artikkelen er over fire år gammel

Før hver kamp i toppfotballen settes det opp en offisiell lagoppstilling, som blant annet deles ut til presse og motstandere. Det var derfor med stor undring da Branns lagoppstilling ble offentliggjort før oppgjøret mot Molde lørdag kveld.

Man skal selvsagt ikke ta det for gitt at oppstillingen blir realiteten også på banen, men man kunne lese at Lars Arne Nilsen valgte å stille med en uortodoks 5-0-5-formasjon, med fem forsvarere og fem angripere.

Mens noen av pressefolkene lurte på om det var en feil, mener Molde-trener Ole Gunnar Solskjær at det lukter Lars Arne Nilsen over det hele.

– Det høres litt «Lars Arne» ut å være litt spesiell, men det blir litt sånn uansett om man spiller 4-3-3, 4-1-4-1, 4-4-1-1 eller hva man vil kalle det. Det blir «you five attack and you five defend», spøker Solskjær til VG om den uvanlige formasjonen, og kommer med et lite stikk til sin trenerkollega i Brann:

– Jeg tror ikke det var fem angripere og fem forsvarere her. Det var vel heller 10-0-0 kanskje, smiler Solskjær lurt og ler.

Så du denne? Jesse Lingard ble United-helt i finaledrama!

– Artig

Selv om det var et noe spesielt oppsett fra Brann-leiren, skjønte Solskjær at Nilsen prøvde å komme med noe lurt. Taktikkeriet ble derimot fort avslørt.

– Vi så jo på spillerne hvem som kom til å bli indreløpere, defensiv midtbane og kanter, men det er bare artig det. Lars Arne har personlighet, og slike trenger vi, påpeker Solskjær til VG.

Når lagene kom på banen, derimot, kunne man tydelig se at den offisielle versjonen ikke stemte overens med det som faktisk ble den realle formasjonen.

– Nei, vi spilte med fire forsvarere og Sivert (Heltne Nilsen) rett foran. Så vi spilte absolutt ikke slik, sier en forundret Alexander Horwath da VG viste ham lagoppsettet etter kampen.

VG Live: Fyldig kampreferat!

– Var det da bare taktisk «mind games» fra Lars Arne Nilsen?

– Jeg antar det? Jeg aner ikke, jeg kan egentlig ikke kommentere det, for jeg har ikke den minste anelse, sier Horwath til VG.

– Ble spilt lave

Nilsens sønn, Sivert Heltne Nilsen, mener Brann har deres egen måte å spille på, og at oppsettet ikke hadde så veldig mye å si, selv om de til tider ble presset dypt i banen.

– Det var ikke meiningen, men vi ble presset litt lave i perioder. Vi skaffet muligheter på kontringer, men Molde er et bra lag og er gode på hjemmebane, erkjenner Heltne Nilsen overfor VG.

Les også: Tromsø-spillerne svarte fansen etter utskjelling i 17.mai-toget.

For de fikk ikke det poenget de søkte i rosenes by. I drøye 82 minutter forsvarte bergenserne seg bra, men så kom glippen. Kaptein Vadim Demidov felte Eirik Hestad i feltet og Molde fikk straffespark. Den satte Fredrik Aursnes i mål.

Ikke mange minuttene senere doblet innbytter Fredrik Gulbrandsen ledelsen da han driblet seg fri og satte inn 2-0 på egen hånd.

Midtbanekrigeren NIlsen synes det er «surt» at de ikke får med seg et eneste poeng fra rosenes by, ettersom de gjorde det de fikk beskjed om fra trener Lars Arne Nilsen.

– Vi fulgte kampplanen, og vi hadde kontroll til det første målet kom. Så det er surt å få den i trynet i det 83 minutt, mener Nilsen, som mener at måten det rakner på er bittert.

– Det er selvsagt kjedelig. Det kunne ha blitt unngått tidligere, så det er surt. Men Molde er en tøff kamp. Vi var fryktelig nære, konkluderer midtbanespilleren.

Fornøyde med starten

Brann-spillerne er likevel brukbart fornøyde med starten på årets sesong, etter opprykket fra OBOS-ligaen i fjør høst. Selv om de har tapt og vunnet annenhver kamp siden 23. april, er de fornøyde med å ligge på øvre halvdel etter snart halvspilt sesong.

Sett denne? Britiske medier: Mourinho blir Manchester United-manager

– Jeg tror denne kampen er et fint barometer på hvor vi er som et lag. Vi er ganske nærme, men vi er ikke helt der oppe i toppen ennå. Så kampen mot Molde viste hvor laget og klubben står akkurat nå, mener Horwath.

Det er Nilsen enig i.

– Vi er godt fornøyde med starten, så får vi håpe at vi kan klare å fortsette mot Haugesund neste helg, supplerer Nilsen.

Mer om

 1. Molde FK
 2. SK Brann
 3. Tippeligaen

Flere artikler

 1. Brann frustrerte Molde i 80 minutter

 2. Kapteinene i heftig krangel

 3. Haugen kunne ikke gjort som Heltne Nilsen: – Jeg stikker ikke nå

 4. Sammenligner Opdal med konjakk: - Han er som en XO ganger tre

 5. Trenerens sønn sørget for Brann-seier: – Drømte om dette i dag

Fra andre aviser

 1. Molde avgjorde i sluttminuttene

  Aftenposten
 2. Heltne Nilsens knallharde dom: – Ræva dårlig

  Aftenposten
 3. – Manchester United er på plass i Bergen for å følge Moldes spissjuvel

  Aftenposten
 4. Børven og Nilsen sikret Brann-avansement

  Aftenposten
 5. Brann-muren slo sprekker til slutt

  Aftenposten
 6. Brann tapte på overtid av overtiden

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder