Paulo Dybala med to mål da Juventus vant 3-0: Juve-helten vil ikke sammenlignes med Messi

«Det er dette jeg drømte om da jeg var liten. Nå lever jeg drømmen»

Paulo Dybala etter 3-0 mot Barcelona.

(Juventus-Barcelona 3-0) – Ikke sammenlign meg med Messi, sa Paulo Dybala (23) før kampen. Etterpå er det nok greit – for det var ingen tvil om hvem som vant den «duellen».

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Paulo Bruno Dybala er argentiner som Messi, men i motsetning til sin mer berømte landsmann har han gått en helt annen vei til toppen. For bare tre år siden spilte Dybala i Serie B i Italia.

– Jeg har drømt om dette siden jeg var liten. Dette, spille disse kampene, var alltid drømmen. Og nå har jeg fått opplevelsen , sa tomålsscorer Dybala etter kampen.

Juventus så noe i argentineren, kanskje spesielt venstrebeinet hans. Det betalte de Palermo 290 millioner kroner for 1. juli 2015. Og de som ikke hadde sett storheten hans før, de fikk se det på Juventus stadium tirsdag kveld:

To flotte scoringer

* Først snudde han seg og skjøt på direkten med venstrefoten sin, keeper ter Stegen rakk ikke reagere, og etter bare sju minutters spill var Juventus i føringen.

Takket være spilleren på 177 centimeter og 69 kilo.

* Og bare kvarteret senere gjorde han det igjen: Pasningen fra Mario Mandzukic tok Dybala på direkten, sendte den dit ter Stegen ikke så den komme - og pang så sto det 2-0 til Juventus.

22 minutter - 2-0 Juventus. 2-0 Dybala.

Og mellom de to scoringene: En kjemperedning fra veterankeeper Gianluigi Buffon på skuddet fra Andres Iniesta, etter et strålende gjennomspill fra Lionel Messi.

På motsatt ende av banen slet nevnte Lionel Messi, mesteren, han som alltid er god i Champions League. Det var et lite, argentinsk rollebytte i Torino.

– Jeg har stor respekt for Messi, men jeg kjenner han ikke. Vi omgås ikke. Og ikke sammenlig meg med han. Messi har vunnet alt og gjort alt. Jeg blir aldri en ny Messi, noen gang. Jeg vil være Paulo Dybala, sier.... Paulo Dybala.

Etter kampen, sa han følgende til Viasat:

– Målet er at jeg ikke sammenlignes med noen, at det snakkes om Paulo Dybala. Men jeg har god tid, jeg stresser ikke, sier tomålscoreren.

HELTER I ITALIA: Målscorerne Giorgio Chiellini (til venstre) og Paulo Dybala (i midten) feirer med Miralem Pjanic. Juventus har et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Barcelona. Foto: Stefano Rellandini Reuters

Chiellini slet seg løs

I den første kvartfinalen i Champions League var det i hvert fall ingen tvil om hvem som hadde hovedrollen. Det var Juventus, og Dybala spesielt. Og da midtstopper Giorgio Chiellini slet seg løs fra Javier Mascherano på en corner og stupte inn 3-0, så var det ikke lenger noen tvil om hvor seieren skulle gå. Da var det spilt 55 minutter, og Lionel Messi hadde hatt en stor sjanse rett etter pause.

Men det ville seg ikke, og den elleville Juventus-statistikken holdt seg. Hør bare:

* 10. april 2013 tapte Juventus 0-2 hjemme for Bayern München i Champions League. På de fire årene som har gått siden det nederlaget på Juventus stadium, har Juventus spilt 96 hjemmekamper i Serie A og Champions League. Fasit: 82 seirer, 13 uavgjorte - og et tap, i første serierunde mot Udinese (0-1) i 2015. De har på de 96 hjemmekampene scoret 201 mål og bare sluppet inn 49.

Det gir en seiersprosent på hele 85, de scorer 2,1 mål pr kamp og slipper inn 0,5. Og poengsnittet er 2,56.

Buffon - 39 år

Mye takket være et fantastisk forsvarsspill, anført av keeper Gianluigi Buffon (39), inne i sin 16. sesong som Juventus-spiller etter overgangen fra Parma i 2001. Men også fordi de prioriterer forsvarsspill, det er kultur å utdanne forsvarsspillere i Italia.

På de 96 hjemmekampene de siste fire årene har Juventus bare sluppet inn mer enn et mål ved sju anledninger.

– Fotball-Europa respekterer Juventus nå. Og det er det viktigste for meg. Dette var den beste seieren i min karriere som sjef for Juventus, sa trener Massimilliano Allegro etter seieren.

Tirsdagens oppgjør hadde mange små «dueller» og poenger. Chiellini og Luis Suarez har en historie (biting), Dani Alves hadde 329 La Liga- og Champions League-kamper for Barcelona på åtte sesonger - før overgangen til Juventus i fjor sommer. Det kroatiske oppgjøret mellom Mandzukic og Rakitic, som endte med hjemmeseier.

Og det nevnte Dybala-Messi-oppgjøret, som også endte med hjemmeseier - som selve kampen gjorde.

Nå er ikke dobbelt-oppgjøret mellom gigantene fra Italia og Spania avgjort, noe også matchhelten Dybala oppsummerte etter kampen:

– Her er det ingen grunn til å hvile. Fordelen vår er at vi holdt nullen, og vi skal kjempe på en vanskelig bortebane for at drømmen fortsatt skal leve, sa Dybala.

I åttedelsfinalen klarte Barcelona å ta igjen 0-4 mot Paris SG. Og Barcelona på Camp Nou er en tøff nøtt for de fleste.

– Det blir en tøff, psykologisk test for oss, sier Juventus-trener Allegri.

Så oppgjøret lever, selv på 3-0 til Juventus.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder