Stengel-stikk til Rosenborg: – De skal være glad de fikk med seg poeng

ULLEVAAL (VG) (VIF-RBK 1-1)  Etter å ha stanget i 85 minutter fikk Vålerenga endelig uttelling etter årsbeste. Herman Stengel hamret inn utligningen i en kamp med fyr i på Ullevaal.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det var rått tempo i perioder, og to lag som gikk i strupen på hverandre. Vi skulle hatt slike kamper hver eneste uke, mener Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Mens Vålerenga styrte mye av kampen var det RBK som scoret først. Forsvarssjef Tore Reginiussen & co. holdt unna lenge. Men da ballen gikk mellom innbytterne Henrik Kjelsrud Johansen og Herman Stengel var det slutt.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Sistnevnte smalt ballen i hjørnet med høyrefoten.

– Jeg syns vi var bedre enn RBK i hele kampen, men vi skulle hatt tre poeng, sier Stengel til Eurosport etter kampen. Han var storfornøyd med Vålerengas prestasjon.

– Rosenborg løper mye imellom. Det er deilig at det begynner å sitte litt mer nå. Det er flere løp, det er mer trykk og man ser at folk vil utpå her, sier midtbanespilleren, før han sier følgende om misfornøyde Rosenborg-spillere:

– De skal være glad de fikk med seg poeng.

– Stengel har tatt steg hele tiden. Han var skikkelig skuffet over å sitte på benken, men han må fortsette å levere, sier Ronny Deila og poengterer at Stengel får nye kontrakt med Vålerenga om han «gjør dette over tid».

– I dag var det Vålerenga-sjel, sa Deila som sist fredag tok seg en tur på den berømte Vertshuset på Oslo Øst.

– 1-1 er greit ut fra sjanser, men ut fra trykket i kampen hadde vi fortjent å vinne, mener han.

– Jeg er stolt av gutta i dag. Det er sånn vi skal spille.

Kåre Ingebrigtsen sier til VG:

– Vi spilt på oss brudd når vi går fremover. Vi er fordelig upresis. Da ender vi opp med mange dødballer og et trykk imot oss.

For første gang siden 2013 har RBK fire kamper uten seier.

– Men jeg synes dette var fremgang. Vi skapte mye mer. Problemet er at vi ikke klarer å sette det andre målet.

VG Live: VIF-RBK fra minutt til minutt

Vålerenga og Rosenborg leverte en av sesongens beste kamper i Eliteserien. Oslo-klubben har fortsatt til gode å slå Rosenborg på nesten seks år og 12 kamper. Den siste seieren kom høsten 2011.

Milan Jevtovic ga Vålerenga et aldri så lite sjokk rett før pause. En lynkjapp trekant på ett touch med Mike Jensen og kantspilleren var fri. På sin tredje sjanse for kvelden satte Jevtovic ballen mellom armene på Marcus Sandberg i Vålerenga-målet.

En ball den svenske keeperen kunne ha tatt.

Saken fortsetter under VGs bilde av RBK-scoringen.

0-1: Her lykkes Milan Jevtovic (helt til høyre) med å lure Vålerenga-keeper Marcus Sandberg. Foto: Bjorn S. Delebekk VG

RBK åpnet 2. omgang med en god Mike Jensen-sjansen som Sandberg reddet med foten før Daniel Fredheim Holm curlet ballen noen centimeter forbi Rosenborg-målet.

VG-kommentar: RBK-svakheten også en styrke

Kampen levde i den fine forsommerkvelden.

Nicklas Bendtner var nær ved å score etter en vending, men det var fortsatt Vålerenga som bestyrte mye av kampen på Ullevaal-gresset. Backen Robert Lundstöm satte André Hansen på prøve etter 67 minutter.

Vålerenga trykket på og kom seg til en rekke cornere. Men på dødballsituasjonene var Rosenborg stort sett et hode høyere og holdt unna – helt til Stengel traff blink.

Kampen var tett, tøff, hadde seks gule kort. Bendtner må stå over neste Rosenborg-kamp med karantene.

Rosenborgs strategi: Selger ingen spillere i sommer

Rosenborg matchet Vålerenga på sjansestatistikken, men ikke i spill før pause. Vålerenga gikk aggressivt ut. Veteranen Christian Grindheim styrte mye av omgangen med pasninger fra sine dype midtbaneposisjon.

Vålerenga-kapteinen satte selv RBK-keeper André Hansen på prøve med en suser fra 25 meter. Men Hansen strakte seg ut til en redning. Enda bedre var han da Daniel Fredheim Holm spilte fri Ghayas Zahid. Men Hansen fikk hansketuppene på forsøket fra Vålerenga-playmakeren.

Både Jørgen Skjelvik og Anders Konradsen måtte ut med skade for RBK etter 35 minutter. Inn kom Johan Lædre Bjørdal og Marius Lundemo. Sistnevnte brukte ikke mange sekundene på å rive ned Grindheim til gult kort.

Forsikring: Zahids leggbeskyttere bryter vilkårene

Men RBK skapte også sjanser i den friske 1. omgangen. Milan Jevtovic hadde to fete muligheter før han sendte serielederen til pauseledelse.

Den ledelsen holdt helt til Stengel vartet opp med en kanon, og sørget for uavgjort på Ullevaal.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder