KLAR FOR EUROPA: Roy Hodgsons Liverpool spiller europacup i kveld, men for første gang på ti år er det ikke i den gjeveste turneringen, Champions League. Kveldens kamp er mot Trabzonspor i Europa League. Foto: AP

Hodgson hviler Gerrard og Torres i kveld

Prioriterer Premier League foran Europa League

(VG Nett) Liverpool-manager Roy Hodgson lover å ta Europa League seriøst, men sier at ligaen er aller viktigst.

Benjamin Bye Åsali
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Fjorårets labre serieinnsats gjør at storklubben i år må ta til takke med Europa League, hvor de i kveld møter Trabzonspor til kvalifiseringskamp.

VG LIVE:Scoringsvarsel fra samtlige av kveldens kamper

Manager Roy Hodgson sier at han ville elske å lede Liverpool til et trofé i en europacup, men at serien har førsteprioritet. Allerede mandag spiller Liverpool storkamp mot en annen topp-fire-utfordrer, nemlig Manchester City.

Derfor hviler spillere som Steven Gerrard og Fernando Torres fra start i kveldens kamp. Førstnevnte er ikke engang med i troppen, mens Torres starter på benken.

(Se hele Liverpools startoppstilling nederst i artikkelen)

- Hvis du må prioritere, så prioriterer du alltid Premier League. Det gjelder også for lagene som spiller i Champions Leage. Men du ønsker å gjøre det bra i begge. Vi tar cupen seriøst og vil gjøre vårt beste for å vinne kampen. Vi ønsker å gå videre, sier Hodgson, ifølge Liverpool Echo.

Les også:Liverpool bekrefter interesse for svensk spiss

Respekt for Trabzonspor

Han må klare seg uten skadde Javier Mascherano og Daniel Agger. Hodgson bekrefter også at Ryan Babel og Christian Poulsen vil sesongdebutere for Liverpool i kveldens kamp.

- Når du legger til antallet landskamper spillerne er gjennom, så tror jeg ikke det er noen lag som kan tåle 70 kamper i løpet av en sesong. Det er totalt urealistisk, sier Hodgson.

- Du trenger vanvittig mye flaks for å gå hele veien. Men vi skal behandle Trabzonspor med respekt. De har en god statistikk i Europa, sier Hodgson.

VG Nett-leser:- Herlig at noen unggutter får prøve seg. Håper Torres og Pacheco kommer innpå i 2. omgang. Herlig også at N'goal er i benkenDiskutér

Den tidligere Viking-treneren advarer mot å undervurdere Alanzinhos tyrkiske klubb.

- Vi vet at vi spiller mot et lag av topp klasse. Vi skal gjennom to kamper og forbereder oss på tøff kamp. Vi behøver to gode prestasjoner, sier Hodgson.

Selger ikke uten å erstatte

Som så mange ganger før i sin korte Liverpool-karriere, måtte Hodgson svare på spørsmål om overgangsrykter rundt spillere som Mascherano, Babel og Dirk Kuyt.

- Vi er ikke i en situasjon hvor vi kan la spillere gå uten å erstatte dem. Javier (Mascherano) er i planene mine helt til den dagen hvor han forlater klubben. Hvis jeg får det som jeg vil, vil det være om enda lang tid.

Mascherano er altså ute i kveldens kamp, grunnet skade, men Hodgson håper å ha ham klar til storkampen mot Manchester City.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside

Liverpool starter med dette laget i kveld: Reina, Kelly, Aurelio, Kyrgiakos, Carragher, Lucas, Poulsen, Cole, Maxi, Jovanovic, Babel.

Benk: Cavalieri, Torres, Wilson, Ngog, Spearing, Skrtel, Pacheco

Premier League

SVUTMP
1Liverpool15141037142343
2Leicester City1511223592635
3Manchester City15102343172632
4Chelsea159243021929
5Wolverhampton Wanderers155822117423
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder