- GJØK! Det er Petter Vaagan Moens (t.h.) karakterisitikk av tidligere lagkamerat Joey Barton. Barton fikk rødt kort mot Manchester City i går. Dermed gjorde han oppgaven til lagkameratene i QPR enda tøffere mot ligavinner Manchester City. Foto: AFP/Scanpix (Daniel Sannum Lauten)

Vaagan Moen: - Barton er en gjøk

Nordmannen er United-fan og tidligere lagkompis med Joey Barton

Barton går til frontalangrep på Alan Shearer på Twitter

ÅRÅSEN (VG Nett) Tidligere QPR-spiller Petter Vaagan Moen (28) var nesten sikker på at favorittlaget Manchester United skulle vinne seriegull. Så «klikket» det for tidligere lagkamerat Joey Barton.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Først sendte den kontroversielle briten en albue i ansiktet på Carlos Tevez. Deretter sparket han ned Sergio Aguero med kneet etter å ha blitt tildelt rødt kort av dommeren.

Dermed måtte QPR, som sloss mot nedrykk, slite med ti mann resten av kampen. Oppgaven syntes for de fleste å være umulig.

Til slutt ble det også tap - etter et vanvittig drama. Og selv om QPR beholdt plassen, så ble det ikke seriegull på Vaagan Moens favorittklubb, Manchester United.

- Hva tenker du om Joey Bartons utvisning?

- Han er en gjøk, er det korte svaret hedmarkingen gir.

- Ble det avjørende for utfallet?

- Ja, smiler Vaagan Moen, før han tilføyer:

- Han ødela vel først og fremst mye for seg selv.

Twitter-krig

En rask titt på nettsamfunnet Twitter tyder på at Vaagan Moen ikke er den eneste som oppfatter Joey Barton som en gjøk.

Skjellsordene har haglet mot den tidligere Manchester City-spilleren.

FÅR DET GLATTE LAG: Joey Barton langer ut mot Alan Shearer (bildet) på Twitter. Foto: PA

Joey Barton tok selv - som vanlig - til motmæle:

«Ikke mitt stolteste øyeblikk, men hvem faen bryr seg: Vi beholdt plassen.... Det er det som betyr noe» skrev han på Twitter-kontoen sin.

Om det å sparke ned Aguero, skriver Barton deretter:

«Jeg mistet aldri hodet på noe tidspunkt. Etter å ha fått rødt kort, foreslo en lagkamerat at jeg skulle prøve å få med meg en av motspillerne i samme slengen».

Aller mest oppsikt vekker imidlertid det Barton skrev om tidligere landslagsspiss Alan Shearer, som gikk ut mot hissigproppen på engelsk fjernsyn:

«Jeg har en bedre frisyre (ikke vanskelig), har på meg penene skjorter på TV og har en personlighet (noe du mangler)».

Og:

«Jeg like virkelig ikke den idiotien. For å være ærlig: Jeg kan ikke fordra ham. God natt».

Trodde på United-gull

Petter Vaagan Moen kunne med maksimal uttelling opplevd suksess for begge de engelske lagene i livet hans.

Det ble med tanken. Fra stua kunne han se favorittlaget Manchester United miste seriegullet på målstreken. Det skjedde etter at Queens Park Rangers - som han spilte for i et år - slapp inn to mål på overtid mot Manchester City.

- Da Queens Park ledet 2-1 da det bare gjenstod tre minutter og tjue sekunder hadde jeg trua. Men det gikk jo til helvete dét, sier Vaagan Moen til VG Nett.

Saken fortsetter under bildet.

AVGJØRENDE: Petter Vaagan Moen mener Joey Bartons (til høyre) utvisning kan ha fått følger for Manchester Uniteds gullsjanser i går. Foto: Peter Byrne, Ap

- En av de dårligste kampene i år

Han har i tillegg akkurat sett sitt Lillestrøm tape bunnkampen mot Brann fra tribunen på grunn av et brudd i armen etter cupkampen mot Ottestad forrige uke.

- Det var ikke noen positiv opplevelse for gutta. Det var en dårlig kamp av oss, det gikk treigt i pasningsspillet hele kampen.

Selv er han ikke på banen før om en måned etter armbruddet. Frem til da er det mye å rette opp i, skal man tro ham selv.
- Denne kampen var kjempeviktig. Det var to bunnlag, og det er ikke der vi vil være. Alle er skuffa over at vi ikke klarte å vise oss fra en bedre side. Det er blant de dårligste kampene vi har spilt i år.

Frem til neste serierunde, som spilles allerede onsdag, ligger Lillestrøm på en nestsisteplass på tabellen.

Fire uavgjort og like mange tap er fasit før de gjester Viking og Stavanger på fotballens festdag 16. mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder