IKKE TIL VM: Det blir ingen VM-tur på Milan-spilleren Ronaldinho. Foto: EPA

Ronaldinho og Adriano vraket

Verken Ronaldinho eller Adriano blir å se i fotball-VM. Duoen er vraket av Brasils landslagssjef Dunga.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Ronaldinho har ikke spilt for Brasil siden april 2009, men har imponert for Milan i italiensk fotball denne sesongen. Flere har ønsket Ronaldinho tilbake på landslaget, men spill i VM blir det ikke.

- Det er ingen tvil om Ronaldinhos evner, men jeg har tatt en avgjørelse ut ifra hva som er prestert ute på banen, sier Dunga.

VG Nett-leser:Brasil ser veldig farlige ut, men hva vil Dunga gjøre dersom Kaka blir skadet mon tro? Blir det Baptista da?Diskuter her!

Heller ikke Adriano får plass i VM-troppen. Wolfsburg-angriper Grafite får derimot plass. Det er en sensasjon, ifølge brasilianske medier. Santos-duoen Neymar og Paulo Henrique Gans blir heller ikke med til Sør-Afrika.

Dunga har også tatt ut sju reserver, men navnene på disse er ikke kjent. Brasil jakter på sitt sjette VM-gull. De åpner mot Nord-Korea 15. juni.

INNE: Tottenham-keeper Heurelho Gomes. Foto: AP

Samleside:VG Nett følger veien mot VM!

Kaká er den store stjernen i troppen. Tottenham-keeper Heurelho Gomes har storspilt i vårsesongen, og er en overraskelse i troppen. Inters dyktige Julio Cesar er dog klart førstevalg. Videre byr troppen på kvalitetsspillere som Maicon (Inter), Dani Alves (Barcelona), Robinho (utlånt til Santos fra Manchester City) og Luis Fabiano (Sevilla).

- Dette er en tropp med vinnere. Om vi vinner er en annen sak, men det er ingen tvil om vi er klar for å oppnå vårt mål (om VM-tittel), sier Dunga.

Brasils tropp til fotball-VM:
Keepere: Julio Cesar (Inter), Heurelho Gomes (Tottenham), Doni (Roma)
Forsvar: Juan (Roma), Lucio (Inter), Luisao (Benfica), Thiago Silva (Milan), Maicon (Inter), Dani Alves (Barcelona), Gilberto (Cruzeiro), Michel Bastos (Lyon)
Midtbane: Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Juventus), Josue (Wolfsburg), Kleberson (Flamengo), Elano (Galatasaray), Ramires (Benfica), Kaká (Real Madrid), Julio Baptista (Roma).
Angrep: Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Robinho (Santos), Grafite (Wolfsburg).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder