CAREW PÅ TV 2: Fra og med august vil TV 2 sende oppgjørene til John Carew og hans Aston Villa. Foto: AFP

TV 2 får Premier League

(VG Nett)TV 2 har sikret seg rettighetene til den engelske eliteserien de neste tre årene.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

TV 2-sjef Alf Hildrum signerte mandag ettermiddag avtalen som sikrer den norske tv-kanalen rettighetene til å vise Premier League fra og med neste sesong.

Når VG Nett like etter klokken 15 får kontakt med sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2 er det tydelig at jubelen står i taket i TV 2.

- Vi har akkurat sprettet sjampanjen og feirer det som er blitt en veldig god dag, sier Taalesen mens en rekke av hans kolleger i bakgrunnen synger på strofer fra den engelske fotballsangen «Football's coming home».

Les også:Canal+ har ikke gitt opp

Taalesen forteller at kanalen har jobbet i månedsvis med å sikre seg avtalen.

- Vi er utrolig fornøyde med å ha sikret oss det som er en av de mest attraktive sportsrettighetene, sier Taalesen til VG Nett.

De siste årene er det betaltv-kanalen Canal plus som har sendt kampene i Norge. Men deres avtale utløper når inneværende sesong er over.

- Ja, vi har gjort en avtale med TV 2 i Norge om Premier League. Avtalen er nå bare avhengig av en formell godkjennelse fra Premier League, sier partner Peter Liljestrand i Medge Consulting til kampanje.com.

VG Nett-leser:Jeg har satt pris på Canal plus. De har gjort en veldig god jobb med Premier League. Nå må tillit skapes og ekspertise hentes på nytt.Hva mener du?

TV 2 har ifølge NTB planer om å opprette en egen HD-kanal for Premier League-sendingene. TV-huset har også sikret seg videorettigheter til internett og mobiltelefon. Avtalen gjelder for de tre neste sesongene.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder