SKADET GRESS: Her runder VIFs Luton Shelton Sandefjords keeper Joakim Heier og scorer 2-0 mål. Men til tross for en solid seier, var Vålerenga-leiren opprørt over gressmatten i går. Foto: Scanpix

Sjokkert over Ullevaal-gresset

A-ha konsert gikk hardt utover dekket

ULLEVAAL (VG Nett) Vålerenga-trener Martin Andresen fryktet det verste da han fikk se hvor dårlig gressteppet på nasjonalarenaen var foran mandagens oppgjør mot Sandefjord.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Det var ikke noe lystig syn, men jeg skal ikke dvele for mye ved det. Vi vant kampen. Når det er sagt, så hemmet det oss at banen var som den var, sier Andresen til VG Nett.

Les også: Mos: - Urettferdig å bli sammenlignet med storebror

Vålerenga vant til slutt komfortabelt 3-0 mot bunnlaget Sandefjord, men da Andresen fikk se hvordan banen så ut etter lørdagens konsert der a-ha samlet 27.000 tilskuere.

- Fordel Sandefjord

Gressteppet hadde svært tydelige spor over store deler etter scenen og dekket som var lagt oppå for å beskytte. Verst var det i området foran målet Vålerenga scoret tre mål på i 2. omgang.

VG Debatt:
"A-ha konserten i helgen har ødelagt gresset. Sånn er det å være Vålerenga, gresset har vært supert én gang i år, det var første kamp etter ferien, mot Start."
Diskuter her!

Artikkelen fortsetter under bildet!

SILD I TØNNE: Slik så det ut da 27.000 tilskuere var på a-ha-konsert på Ullevaal på lørdag - to dager før Vålerenga skulle spille hjemmekamp. Foto: Krister Sørbø

- Sandefjord skulle jo ligge bakpå og forsvare seg, så for dem spilte det vel liten rolle. Men måten vi spiller på avhenger jo av at banen er god, og det har den vært i de siste kampene. Da var det ikke morsomt å se hvordan den så ut, forklarer treneren.

- Det er jo dumt at en konsert skal ødelegge så mye. Det var virkelig som å spille på et jorde i dag. Banen har vært fantastisk, så dette er jo bare synd. Men vi må prøve å ikke legge for mye vekt på det, sier VIF-kaptein Kristofer Hæstad til VG Nett.

Forsøkte å flytte

Ifølge Andresen var klubben forberedt på problemer, og hadde søkt om å få bortekamp denne runden slik at gresset skulle få tid på å komme seg. Det ble avslått av fotballforbundet.

OPPGITT: Truls Haakonsen. Foto: Scanpix

- Det ble ikke tatt hensyn til. Nå tror jeg ikke det ville blitt holdt en konsert to dager før en landskamp, men så hadde det jo heller ikke spilt så stor rolle med tanke på hvordan landslaget spiller, sier Andresen og gliser.

VG Live: Se målene fra Vålerenga-Sandefjord

- Jeg vet ikke om jeg skal si så mye om hva jeg synes, sier Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen til VG Nett.

- Er du a-ha-fan?

- Hehe - jeg var det før denne konserten... Det som er dumt er jo at vi spiller fotball som gjør at fine baner gagner oss. Da blir jo dette for dumt. Men vi er blitt lovet at den skal være tipp topp om et par uker, så da satser vi på det.

PS! Neste Vålerenga-kamp på Ullevaal er mot Stabæk 12. september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder