Denne frisparkperlen sendte FFK nærmere eliten

(VG Nett) (FFK-Løv-Ham 2-0) Celso Borges scoret et av årets heftigste frisparkmål da han sendte Fredrikstad ett skritt nærmere opprykk.

Benjamin Bye Åsali
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

VG LIVE: Se høydepunktene

I det 58. minutt stilte Borges opp på et frispark fra langt hold, litt ute til høyre. Det knallharde skuddet suste forbi muren og duppet nydelig i mål bak en utspilt Johan Thorbjørnsen i Løv-Ham-målet.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Scoringen sørget for 2-0 til Fredrikstad i opprykkskvalifiseringskampen mot Løv-Ham; et resultat som sto seg kampen ut.

VILL FEIRING: Celso Borges fikk gult kort for denne feiringen etter sitt 2-0-mål mot Løv-Ham. Foto: Scanpix


- Du merker på hele stadion at det er lettelse. Jeg syntes vi møtte et veldig godt lag i dag. I perioder skapte Løv-Ham problemer, men vi skaper nok sjanser til å score både tre og fire, vi også. Utrolig deilig å vinne, selvfølgelig, sier Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune etter kampen.

- Det var deilig med seier. En tung dag på jobben, men vi klarte det til slutt. Dette gir selvtillit i laget; det var en skikkelig lagseier i dag. Vi må ta med oss det videre, sier Hans Erik Ramberg.

Farlige Løv-Ham

Men det var gjestene Løv-Ham som åpnet best mot favorittene fra Fredrikstad. To store sjanser i løpet av kampens syv første minutter kunne gitt bergenserne en tidlig ledelse.

Etter hvert endret kampen karakter, og hjemmelaget tok mer og mer over. I det 21. minutt måtte Johan Thorbjørnsen redde på strek etter en heading fra Borges på Roger Risholts presise dødball.

Siden var et farlig innlegg fra Amin Askar nær å ende i selvmål av Bjørn Dahl, men ballen gikk like utenfor. Etter 37 minutter spill kom scoringen Fredrikstad jaktet. Hans Erik Ramberg sendte en strålende stikkpasning til Amin Askar, som slo på tvers inn foran mål. Der ventet Gunnar Heidar Thorvaldsson. Spissen gjorde ingen feil og satte inn 1-0-målet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SATTE STANDARDEN: Gunnar Heidar Thorvaldsson scoret 1-0-målet for Fredrikstad etter flere store sjanser i 1. omgang. Foto: Scanpix

Borges' 2-0-scoring avgjorde på mange måter kampen. Løv-Ham slet med å svare, og i det 70. minutt var det i stedet Fredrikstad som var svært nær 3-0 på nok et farlig frispark fra Borges. Minutter senere kunne også Raio Piiroja scoret 3-0-målet, men også hans forsøk ble avverget.

Løv-Ham satte inn en viss sluttspurt de siste ti minuttene, men fikk aldri reduseringen de jaktet.

- At dette er sunt, må være feil. Det blir sånn når vi ikke setter den tredje scoringen. Men vi holder nullen, og det er fantastisk deilig, sier Aune.

Opprykk verdt 20 mill.

Seieren betyr at Fredrikstad møter vinneren av Hønefoss-Ranheim til avgjørende kamper om den siste plassen i eliteserien 2011.

Et opprykk vil bety svært mye for den hardt pressede økonomien i Fredrikstad. Eliteseriespill vil trolig gi rundt 20 millioner kroner i økte inntekter for Østfolds største fotballklubb, som allerede har måttet se naborival Sarpsborg rykke opp.

I fjor tapte for øvrig Fredrikstad den første kampen i kvalifiseringsspillet, mot nettopp Sarpsborg, noe som sendte FFK ned i 1. divisjon.

VG Nett kommer tilbake med mer!

Alt om fotball: Sjekk VG Netts fotballforside

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder