Gikk på timen

Teitur tok avgjørelsen før skjebnemøtet med Dahl

BERGEN/OSLO (VG) På formiddagen i går holdt Teitur Thordarson fortsatt døren på gløtt for å bli i Brann. Men like før han gikk i et møte med direktør Bjørn Dahl, ga han opp - full av vonde følelser.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Gjennom hele helgen og mandagen hadde Teitur Thordarson vurdert Brann-styrets krav om at han ikke lenger skulle ha ansvaret for den fysiske treningen i Brann, selv om han skulle være hovedtrener.

Han tenkte også nøye igjennom at hele klubben hadde evaluert hans innsats ned til den minste detalj - og staket ut kursen for neste sesong - uten å ta ham med på råd.

På sidelinjen

Han ble skjøvet ut på sidelinjen, etterlatt med et krav om han skulle ha mindre å si enn tidligere. Han kunne i det lengste tolerere at han ikke var tatt med i evalueringsprosessen mens han var på ferie.

Men kravet om mindre makt som trener var umulig for ham å akseptere.

- Jeg tolker det dit hen at jeg ikke hadde mer å gjøre i klubben. Det var en mistillitserklæring fra Brann. Jeg følte meg overflødig, erkjenner en skuffet Teitur Thordarson overfor VG.

Da han kom til Brann-lokalene i går, ble han oppfattet som åpen for å gyve løs på en ny sesong - selv om han følte seg vingeklippet og tilsidesatt.

Men i løpet av møtet på direktør Bjørn Dahls kontor rundt klokken 14.00 ble det klart at han ikke lenger orket å fortsette.

- Det hadde på en måte modnet seg over tid, forklarer Thordarson.

Kritiserte

Dahl, som etter den dramatiske dobbeltkampen mot Sandefjord overfor VG kritiserte Thordarsons treningsmetoder, sto nemlig fast på å redusere islendingens makt. Og Teitur er kjent som en trenertype som liker å styre det meste.

- At jeg skal være hovedtrener mens andre skal utføre jobben, er ikke aktuelt for meg, sier han.

Bjørn Dahl sier dette:

- Da Teitur kom til meg, var han klinkende klar på at det var på tide at vi skilte lag. Jeg prøvde å få ham på andre tanker. Det viste seg å være umulig, sier han til VG.

Dahl ga ham umiddelbart tilbud om to månedslønner, eksakt 217000 kroner. Thordarson hadde to år igjen av sin kontrakt, og taper rundt to millioner kroner på bruddet.

Men Teitur ville bli ferdig med saken og aksepterte tilbudet umiddelbart.

- Merkelig

I Brann kom Thordarsons beslutning meget overraskende - selv om han senest fredag, da han fikk overlevert resultatet av den foreløpige evalueringsprosessen av det sportslige apparatet, uttrykte forundring.

- Jeg sa til dem at det var flere ting som var merkelig, forteller Teitur.

Brann-ledelsen mener den fant en god løsning:

- Vi mener at det trenerteamet som Teitur skulle lede, også var til å leve med for ham. Vi ser for oss en trenermodell slik de fleste europeiske toppklubber legger opp til, sier Branns formann, Magne Revheim.

Både han og Bjørn Dahl avviser på det sterkeste at dette var et vellykket forsøk på å presse Thordarson ut av trenerstolen. Men ingen av dem ønsket i går å beklage islendingens avgjørelse.

Teitur Thordarson kan nå være på vei til Lyn, hvis førstevalget Ove Christensen ikke blir enig med AB København.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder